Ingujjban menekült a hómezőn a cigicsempész

Hétszáz karton ukrán cigarettával tömte ki autóját valaki, akit pénteken reggel ellenőrizni akartak a Bodrogközön áthaladó csempészútvonal mentén Cigánd és Sárospatak között.

A gépkocsivezető azonban nem állt meg, hanem gázt adott és menekülni próbált. A nyomába eredő határvadászok már az árokban találtak rá az Opel Vectrára. A tetten ért férfi ingujjban hanyatt homlok elmenekült. Sikerült egérutat nyernie feltételezhetően azért, mert az “előfutó” autó, a segítőtársa egy másik járművel felvehette és elhajtott vele.  

Bírság és büntetőeljárás 

Az akcióban a fináncok, a rendőrök és a határőrök együtt vettek részt. Miután a sötétített üvegezésű kocsi ajtaját és csomagterét kinyitották, azonnal láthatóvá vált a hatalmas mennyiségű csempészcigaretta. Az ügy vizsgálatát hivatalból a pénzügyőrök kezdték meg.

Izsépy Andrea őrnagy a Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Parancsnokság sajtóreferense tudatta, hogy lefoglalták a több mint hétezeregyszáz doboz cigarettát, aminek az értéke megközelíti a hárommillió forintot.

A járművet lefoglalták. Az elkövetőnek mintegy kilencmillió forint jövedéki bírságot kell majd megfizetnie. Ráadásul jövedéki orgazdaság miatt büntetőeljárás indul ellene. A sofőr papírjai egyébként a fejvesztett menekülés közben az ülésen maradtak. Az autó tulajdonosa miskolci illetőségű.

PT