Információkat kérne a Facebook-tól a szerb kormány

Információkat akar kérni a szerb kormány a Facebook-tól egy olyan csoportról, amely a közösségi oldalon halállal fenyegette meg többször a szerb államfőt – közölte kedden a szerb belügyminiszter.

“Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumához fordulunk elsőként, mivel az ő jóváhagyásuk szükséges, hogy a Facebooktól megkaphassuk az adatokat” – mondta Ivica Dacics a Beta szerb hírügynökség jelentése szerint.

A belügyminiszter bejelentése előtt nem sokkal közölte Borisz Tadics államfő Demokrata Pártjának szóvivője, hogy a Facebookon regisztráltak annak a csoportnak a tagjai, amely megfenyegette az elnököt, egyebek mellett azzal, hogy orvlövészt küldenek rá. Jelena Trivan idézte a csoport egyik állítólagos bejegyezését a közösségi oldalon: “Hiába bújsz el páncélozott kocsiban, amikor kiszállsz majd, vár rád egy lövész”.

Az AFP francia hírügynökség közlése szerint az ügynökség munkatársai kedden nem találtak semmiféle fenyegetőző csoportot a Facebook-on, amely rendkívül népszerű Szerbiában, gyakran a fenyegetőzők körében is. Februárban 15 hónap börtönre ítélt egy belgrádi bíróság egy férfit, mert megfenyegetett az oldalon egy huligántámadásokat vizsgáló újságírót.

– Független Hírügynökség -

Címkék: , ,