Infláció felett nem lesz áremelés – Interjú Varga Mihállyal a Népszabadságban

Az irányokat látja, de ennek ellenére nincs pontos képe a Fidesznek az ország pénzügyi-gazdasági helyzetéről – mondta a Népszabadságnak adott interjújában Varga Mihály.

A Fidesz alelnöke szerint sok olyan ügy van, amelyekben azonnali intézkedéseket kell majd hozniuk kormányváltás után.

Ezek között említette, hogy a kórházak adósságállománya májusra 100 milliárd forint fölé kerül, de egyetlen kormány sem engedheti meg, hogy kórházak csődbe menjenek, és a betegek ellátatlanok maradjanak. Varga Mihály azt is mondta, hogy az év második felére tömegesen kerülhetnek csődbe a települések, az önkormányzati kötvénykibocsátásokkal is foglalkozni kell majd. Konkrét ígéretként említette a Fidesz részéről, hogy a 40 évet ledolgozott nők elmehetnek nyugdíjba, függetlenül attól, hogy betöltötték-e nyugdíjkorhatárt.

A Fidesz alelnöke bízik abban, hogy, ha az államháztartás helyzete lehetővé teszi, már az idén legyen adócsökkentés. Elsőként a munkahelyteremtéshez kapcsolódó adóegyszerűsítéseket kell vizsgálni – tette hozzá. Varga Mihály szerint azt is mondta, hogy nehezen elfogadható az infláció feletti áremelkedés azokon a területeken, amelyeken az államnak hatása van az árképzésre – olvasható a Népszabadságban.

– Független Hírügynökség –