Indul az idei "Házasság Hete 2010" rendezvénysorozat

Harmadik alkalommal hívják fel a házasság fontosságára a figyelmet a különböző felekezetek és civil szervezetek a “Házasság Hete 2010” rendezvénysorozat keretében.

A szervezők a Bálint nap előtti héten országszerte színes programokkal népszerűsítik az életre szóló párkapcsolat megpecsételését – mondta koábban a Független Hírügynökségnek Szuhánszky Gábor, a szervező Magyar Evangéliumi Szövetség főtitkára.

Évtizedes tendencia, hogy egyre kevesebb a házasság. Ennek számos oka van, a többi között a nyugati kultúra behatása, a fiatalok kitolódó tanulási és karrierépítési időszaka. A rendezvénysorozat idei arcai Süveges Gergő és felesége Rudán Margit, akik szakemberekkel beszélgetnek a hét folyamán, több helyszínen is a házasságról.

Ezek mellett könyvbemutatókat szerveznek, illetve a zárónapon, február 14-én a Deák téri Evangélikus Templomban a betérő párok megerősíthetik házassági fogadalmukat, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánián pedig a Magyar Házas Hétvége Mozgalom hagyományos ünnepi szentmiséjét tartják a házasság világnapja alkalmából – tette hozzá a főtitkár.