Indul a Campus Fesztivál Debrecenben

Indul a Campus Fesztivál Debrecenben
Debrecen, 2012. július 25., szerda (MTI) – Több mint kétszáz fellépővel, köztük a finn Apocalyptica, a prágai N.O.H.A. és a kanadai The Real McKenzies zenekarokkal várja a látogatókat a szerdán induló Campus Fesztivál Debrecenben.

A tavaly csaknem ötvenezer látogatót vonzó fesztiválnak hagyományosan a Nagyerdei Stadion és környéke ad otthont. A zenei kínálat felöleli az elektronikus zene, a dzsessz, a rock és a pop műfajait, a külföldi előadók mellett pedig a hazai élvonal tagjai is színpadra lépnek a tucatnyi helyszín valamelyikén. Debrecenbe várják többek közt a Tankcsapdát, a Quimbyt, a Republicot, a Péterfy Bori & Love Bandet, az Anima Sound Systemet, a Bëlgát és a Pannonia Allstars Ska Orchestrát is.

A kísérő rendezvények közül kiemelkedik a Campus Olimpia, amelyre három sportágban – kispályás labdarúgásban, kosárlabdában és strandröplabdában – lehetett nevezni.

A tizenhat hektáros összterületű fesztiválon hetvenöt civil szervezet lesz jelen, de a gasztronómiai élvezetekből sem lesz hiány. Megjelennek portékájukkal kézművesek, sajt- és kolbászkészítő mesterek, pálinkaházak, valamint bortermelők is.

A vasárnapig tartó rendezvény egyik új helyszíne az Európai Nyelvek Utcája. A Debreceni Egyetem és az európai államok kulturális intézeteinek közreműködésével létrejött szekció minden délután és kora este az európai kultúrából ad ízelítőt gasztronómiával, sporttal, színházzal, filmmel és zenével.

Szintén először lesz irodalmi sátor, ahol elsősorban kortárs magyar irodalommal, a vizuális kultúra és a zene irányába való átjárási lehetőségeket firtató programokkal szeretnék szórakoztatni a vendégeket.

A Campus Fesztivál egyik különlegessége lesz a rendezvény jelképének számító, idén 100 éves víztorony minden korábbinál díszesebb kivilágítása is.

MTI

Címkék: , ,