Helyi közélet

2008.01.02. 15:25

Szilveszteri futás: „Jövőre, veletek, ugyanitt!”

<p>Debrecen - Családi, baráti közösségek futottak egy „jóízűt” szilveszter delelőjén. Szinte néhány perc alatt beért a célba az óévet búcsúztató futók népes csoportja.</p>

Az elsőségre törők változatlan kihívási vággyal, teljes erőbedobással haladtak a Petőfi tértől a Nagytemplomig kijelölt útvonalon. A leggyorsabban Kovács Zsoltnak, Német Károly tanítványának sikerült teljesítenie az alig egykilométeres távot.

– Kemény felkészülési hét áll mögöttem, ami az edzésmunkát illeti, ezért egy kicsit fáradtnak éreztem magam – mondta boldogan a célban a bajnok.

– Ugyanakkor sikerült megőriznem jó formámat, amivel a főiskolás bajnokságon nyertem a 3000 méteres akadályfutásban. A Kossuth utcától indított jó hajrával győztem le a szilveszteri futások történetének eddigi legeredményesebb versenyzőjét, Bencze Miklóst, aki idáig hétszer szakította át elsőként a képzeletbeli célszalagot.

A hölgyek bajnoknője, az elsőéves jogászhallgató Zsoldics Zsófia is méltó ellenfelek előtt szerezte meg az elsőséget. A DSI-DSC 800 méteres specialistájának nem kisebb vetélytársat kellett maga mögé utasítania, mint a DEREVE versenyzőjét, Berki Csillát, aki a hasonló időpontban zajló, hosszabb távú békéscsabai megmérettetés helyett inkább a hazai eseményt részesítette előnyben.

A harmadik helyet a szintén jó formában versenyző Hajdú Anna szerezte meg, akinek öccse, Kristóf a tizennégy év alattiak mezőnyében aratott győzelmével növelte tovább a Hajdú atlétacsalád trófeáinak számát.

A lányoknál a tizenhárom éves triatlonozó, Herendi Orsolya vehette át a bajnoknak járó jutalmat Csősz Imre olimpiai bronzérmes cselgáncsozótól.

A legfiatalabb résztvevők kategóriájában Maruzsák Orsit a mamája még babakocsiban tolta végig a főutcán, hogy csemetéje minél korában kóstoljon bele a verseny légkörébe. A négyéves Pusztai Botond viszont már a saját lábán bizonyította be, hogy képes teljesíteni a távot. Triatlonozó papája korábban őt is babakocsiban szokatta az eseményhez.
A futók mezőnyéből ezúttal elmaradtak a mókás jelmezesek, de a jól ismert élsportolók jelenléte emelte a rendezvény sikerét. A debreceni utcák köveit nap mint nap koptató Láposi Gyula természetesen teljesítette a távot, mint ahogyan a veterán futó- és kerékpározó Novák Ferenc is.

A célban az eredményhirdetést követően durrant néhány pezsgősüveg dugója, és az ismert szlogennel koccintottak a sporttársak: „Jövőre, veletek, ugyanitt!”

Eredmények

Férfiak:

1. Kovács Zsolt (DEREVE),
2. Bencze Miklós (DSC-DSI),
3. Bakó András (DEREVE),
4. Nagy Viktor (DEREVE),
5. Otman Nebil (DSC-DSI),
6. Nyitrai Máté (DEAC).

Nők.

1. Zsoldics Zsófia (DSC-DSI),
2. Berki Csilla (DEREVE),
3. Hajdú Anna (DSC-DSI),
4. Aradi Bernadett (DSC-DSI),
5. Herendi Borbála (DSC-DSI),
6. Stúrovics Nikolett (DSC-DSI).

14 éven alatti fiúk:

1. Hajdú Kristóf (DSC-DSI),
2. Győri Zoltán (DSC-DSI),
3. Herendi Zsolt (Kossuth),
4. Paliga Zoltán (Gönczy P.-Józsa),
5. Varga Roland (Hatvani),
6. Illyés Marcel (Bp. Vasas).

14 éven alatti lányok:

1. Herendi Orsolya (DSC-DSI),
2. Zajácz Petra (DSC-DSI),
3. Ary Zsanett (DSC-DSI),
4. Varga Flóra (Hatvani),
5. Bújdosó Zsófia (Huszár Gál),
6. Marusák Orsolya (Debrecen).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában