Immár teljes egészében csatornázott Fülöp

Fülöp – A helyreállítási földmunkákon és az útjavításokon is túl vannak.

2014 szeptembere óta több, mint 7,5 kilométer hosszú csatornaszakasz készült el Fülöpön a szennyvízberuházás III. ütemének keretében. Közel 350 millió forintos támogatásból gazdálkodott a település, a 90,4 százaléknyi uniós forrást belügyminisztériumi önerőkiváltás egészítette ki.

– A harmadik ütemre már csak négy utca maradt, a település északi, csatornázatlan része korábban nem rendelkezett közegészségügyi és környezetvédelmi szempontból megfelelő szennyvíz-elvezetési megoldással. Ráadásul az új nyírábrányi tisztítóba szállították a szippantott szennyvizet, ami költségesnek bizonyult – fogalmazott Hutóczky Péter polgármester hozzátéve, az ivóvízbázis védelme miatt is nagyon várták már a beruházás befejezését.

Májusban, sikeres próbaüzemet követően – már akkor majdnem teljesen megtörténtek a rákötések – a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., Magyarország és az észak-alföldi régió egyik jelentős víziközmű szolgáltatója látja el az üzemeltetési faladatokat.

HBN


Adatok

302 ingatlanon 634 lakos szennyvízkezeléssel való ellátása valósult meg a Kossuth, Petőfi, Deák Ferenc és Munkácsy utcákon. ​