Imapadok készülnek az adományból

A Miskolci Lions Club bálját január 21-én rendezik meg a lillafüredi Palotaszállóban. A bál bevételét ezúttal is jótékonysági célokra fordítják, a GYEK-ben működő kápolna felújítására, valamint Miskolcon a közlekedési hangosjelzők felszerelésére.

Vinnai János, a klub elnöke elmondta, eddig – a karácsonyi akcióiknak köszönhetően – fél millió forint gyűlt össze. A bálra 250 vendéget várnak, és a báli jegyek árát is e nemes célokra fordítják.

A millenium évében adták át a miskolci Gyermekegészségügyi Központ kápolnáját. A kápolna létrehozása dr. Sólyom Enikőnek, a GYEK vezető főorvosának az ötlete volt. Mint mondta: munkája során azt tapasztalta, hogy kell egy hely ahová a beteg gyermekek szülei bánatukban – vagy örömükben – elvonulhatnak. A kis helyiségben működő kápolnában jelenleg egyszerű kárpitozott székeken imádkozhatnak a látogatók.

Ajándék ablak

Egy nagyobb – 3 millió forintos felajánlásnak – köszönhetően azonban színes ólomüveg ablak dísziti a termet. A szülők hálájuk jeléül pedig szent képeket, szobrokat adományoztak a GYEK kápolnájának.

A Lions Club adományából míves, faragott imapadok készülnek majd a kápolnába– mondta dr. Sólyom Enikő.– Amennyiben nagyobb összeget sikerül összegyűjtenie a klubnak, új ajtó és szentségtartó is kerülhet az imahelyre.

A bálra 10 ezer forintos áron, a Lions Club tagoknál még vásárolható jegy.

NSZR