hajrá!

2019.09.06. 15:55

Vébén szurkolhatunk a kerekesszékes vívónak

Debrecen városa nem csak a csapatsportágakat segíti.

Fotó: archív

Hosszú útra és komoly megmérettetésre készül a debreceni Göttlinger Dániel. Szeptember 10–24. között rendezik meg Dél-Koreában a Kerekesszékes Vívó Világbajnokságot, melyen kard- és párbajtőr egyéni, valamint kardcsapat versenyeken is indul. Felkészülése alatt Papp László polgármester és Széles Diána alpolgármester látogatták meg a tehetséges debreceni sportolót.

Göttlinger Dániel elszántan és kitartóan készül a vébére, ahonnan reményeink szerint jó eredményekkel fog hazatérni. Debrecen Békessy Béla-sportösztöndíjas tehetségének szerdai felkészítő edzésére Széles Diána alpolgármester és Papp László polgármester is ellátogatott, mely során kifejezték támogatásukat a város részéről.

„Szerda délután bepillanthattam egy rendkívüli debreceni sportoló felkészülésébe, aki Magyarországot és Debrecent képviseli a Dél-Koreában, szeptember 10. és 24. között megrendezésre kerülő Kerekesszékes Vívó Világbajnokságon. Dani az elmúlt években sorra nyeri a hazai és nemzetközi versenyeket. Miatta és a hozzá hasonló debreceni fiatalok támogatására alapítottuk a Békessy Béla-sportösztöndíjat. Úgy hiszem, Dani igazán megérdemelte! Így tovább és sok sikert a világbajnokságon!” – mondta Papp László polgármester.

Remek eredménysor

Göttlinger Dániel kerekesszékes vívó a Békessy Béla Vívó Klub versenyzője 2018-ban Satellite Világkupán első és második helyezéseket szerzett, míg a pisai Világkupán 4. helyezést ért el. 2017-ben világbajnoki 5. és 7., világkupa-versenyen 1. és 5. helyezést ért el. Ugyanebben az évben az ob-n két bronzérmet is szerzett. A korábbi években Európa-bajnoki 6., világkupa 6–7. helyezésekkel és országos bajnoki dobogós helyekkel büszkélkedhet.

Széles Diána alpolgármester elmondta, hogy Debrecen nemcsak a látványos csapatsportokra épít, hanem ugyanúgy fontosak az egyéni sportágak is. Dani ebben kiemelkedően teljesít, kitartó sportoló, a város minden támogatást megad a hozzá hasonló tehetségeknek. A sportolóink számíthatnak Debrecen támogatására.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában