“Ilyenkor el lehet menni bárhová, nem kell egyedül a szobában ücsörögni”

Akt.:
“Ilyenkor el lehet menni bárhová, nem kell egyedül a szobában ücsörögni”
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Vegyes válaszokat kaptunk a vasárnapi boltzár eltörlését firtató kérdésre, de a támogatók vannak többségben.


Kerek Judit nem örül a hírnek, hiszen vasárnap tudja magát kipihenni, ilyenkor regenerálódik. Ő is a kereskedelemben dolgozik, és szerinte a hét többi napján is be lehet vásárolni, ő munka mellett meg tudja oldani.

Kerek_Judit

Kerek Judit


Ugyanezen a véleményen van Pártos Péter is, úgy gondolja, hogy a családi kisboltok elesnek a vasárnapi bevételtől. Attól tart, hogy ha vasárnap újra nyitva lesznek a bevásárlóközpontok, a kisboltokban nem fognak annyian vásárolni.


Partos_Peter

Pártos Péter


– Az anyukám Pesten dolgozik, és csak hétvégén tudunk elmenni együtt vásárolni. Ilyenkor is együtt töltünk egy kis időt – mondta el lapunknak Szabó Dóra.


Szabo_Dora

Szabó Dóra


– Jól jön a vásárlás szempontjából, hiszen sokan csak ilyenkor érnek rá – mondta Pere Dominika, aki, csakúgy, mint családja, szeret főzőcskézni, és legjobban vasárnap érnek rá bevásárolni az alapanyagokat.


Pere_Dominika

Pere Dominika


Futó Roland szerint is jó dolog, hiszen ilyenkor több mindent lehet csinálni a városban. Több üzlet tartana nyitva, több helyre lehetne ellátogatni.


Futo_Roland

Futó Roland


Szintén e véleményen van Papp Zsolt, aki kollégista, és ha vasárnap jön vissza Debrecenbe, be is tud vásárolni magának. Ilyenkor el lehet menni bárhová, nem kell egyedül a szobában ücsörögnie.


Papp_Zsolt

Papp Zsolt


HBN-SZÉ|Fotó: Matey István


“Óriási hiba, hogy visszavonulót fújt a kormány” – Debreceni kereskedők a boltzár eltörléséről
Nem aratott osztatlan sikert a kiskereskedők között az, hogy kedden elfogadta az Országgyűlés a vasárnapi boltzár eltörlését célzó kormányjavaslatot. Ha talpon akar maradni, akkor lehet, el kell bocsájtania a kisegítő dolgozóját – mondja az egyik tulajdonos.