Ilyen elismerést eddig egyetlen vidéki iroda sem kapott

Akt.:
Ilyen elismerést eddig egyetlen vidéki iroda sem kapott
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Rangos nemzetközi minősítést (BREEAM In Use – Very Good) kapott a Hun-Office Kft. Vezér utcai, az IT Services Hungary Kft. által bérelt irodaháza.

Az alkalomból tartott pénteki sajtótájékoztatón elhangzott: ilyen elismerésben Magyarországon eddig csak budapesti irodák részesültek.

Környezetbarátság

A 2009-re elkészült irodakomplexumot az akkori legmodernebb környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével építtették.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

A tulajdonosok úgy gondolkodtak, hogy a felhasznált anyagok és berendezések feleljenek meg az úgynevezett „zöld irodaház” koncepciónak. Jelenleg is a legújabb technológiákat alkalmazzák. Az üzemeltetés során a környezet- és az energiatudatosságot tartják szem előtt. Pajor Péter, az IT Services Hungary Kft. létesítmény-üzemeltetési vezetője elmondta: a cég a Deutsche Telekom magyar leányvállalata, szoftverfejlesztéssel, informatikai hálózatok üzemeltetésével, szerverekkel, projekt-menedzsmenttel foglalkoznak. Ügyfeleik 99 százaléka külföldi, főleg német. Dolgozóik száma csaknem 4700.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Lakosságszám-növelés

Dr. Papp László Debrecen polgármestere arról beszélt, hogy az IT Services Hungary Kft. az egyik legnagyobb foglalkoztató a városban. Az önkormányzat terveiben az szerepel, hogy a lakosság száma a jelenlegi 204-210 ezerről 2040-re elérje a 240-250 ezret, amit egyebek mellett a meglévő informatikai cégek fejlődésével lehet elérni.

HBN-OCs
hirdetés