Ilyen az, amikor a név bizony kötelez!

Göncziék: Alex (balra), a győztes ifjabb és az idősebb János
Göncziék: Alex (balra), a győztes ifjabb és az idősebb János - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Gönczi János biztosan nyert és mma-ra készül, Alex decemberben bunyózik.

Hat különböző stílusban – WKF-karate, K–1, kyokushin karate, dzsúdó, valamint grappling és combat grappling – összesen 376 versenyző indult szombaton a Terrorelhárítási Központ (TEK) szervezésében hatodik alkalommal megrendezett budo- és küzdősportgálán. A fővárosi egész napos eseményen a rendvédelmi szervek dolgozói, valamint mentősök, katonák, tűzoltók és NAV-osok küzdöttek egymással a BOK-ban. Az elmúlt évi találkozón a Gönczi Team SE két versenyzője is indult, most csak ifjabb Gönczi János (K-1, 70 kg) lépett szorítóba.

– Első mérkőzésén fokozatosan került fölénybe, a másodikat tíz másodperc alatt hozta ko-val – kezdte fia szereplésének értékelését Gönczi János, aki jegyzett név a szakmában, hiszen amatőrként és profiként világversenyek során remekelt, szerzett világbajnoki címeket kick-boxban. – A harmadik találkozóját úgy nyerte magabiztosan, hogy már készült a döntőbe. Itt azzal a Perger Bencével került szembe, akit tavaly is legyőzött. Most is nagy fölényben küzdött és biztosan nyert.

Esztergomban lép fel

– Jó formában volt, ami annak is köszönhető, hogy itthon készült. Kellett a közös munka, hiszen jövő héten egy franciaországi gálán címmérkőzésen veszt részt mma-ban. Bízom benne, hogy sikerrel zárja majd a küzdelmet – így Gönczi János.

A kisebbik Gönczi fiú, Alex most csak segített és szurkolt tesójának. A Nyíregyházi Egyetem hallgatója is keményen tréningezik, hiszen december 16-án egy esztergomi profi gálán k–1-ben lép majd a szorítóba. A sarokban természetesen édesapja fogja majd adni a tanácsokat.

ML