HAON - PR cikk

2017.03.17. 15:46

Milliós támogatást is érhet az informatikai audit

<strong>A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016 tavaszán hívta életre a Modern Vállalkozások Programját, amely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlődését, ezzel versenyképességük fokozását segíti informatikai technológiák és megoldások bevezetésével. </strong>

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016 tavaszán hívta életre a Modern Vállalkozások Programját, amely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlődését, ezzel versenyképességük fokozását segíti informatikai technológiák és megoldások bevezetésével.

Eddig több mint 8200 kkv csatlakozott a programhoz. Ezek a vállalkozók felismerték, hogy az informatikai eszközök és szolgáltatások használata hozzásegíti őket bevételeik növeléséhez, kiadásaik optimalizálásához és hatékonyságuk fokozásához.

A mai digitalizációs fejlődés óriási, nem egyszerű feladat lépést tartani a változásokkal. A cégvezetők szakértő segítség nélkül gyakran érzik úgy, hogy elvesznek a lehetőségek tengerében. Ez az oka annak, hogy a digitális eszközök adta lehetőségeket csak korlátozottan használják, viszont emiatt jelentős lemaradásban vannak európai uniós versenytársaikhoz képest.

A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt ezekre a problémákra nyújt megoldást. Országosan 28 infokommunikációs tanácsadó áll rendelkezésre, akik többéves szakmai tapasztalattal felvértezve felmérik a vállalkozások digitális helyzetét, megvizsgálják informatikai felkészültségüket, majd javaslatot tesznek a cégnél megvalósítandó fejlesztésekre. Mindezt a program keretében teljesen díjmentesen! A vállalkozások a részvételt követően a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést is megkapják, amelynek birtokában plusz 5% vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak a közelmúltban megjelent GINOP-3.2.2 pályázaton.

Koleszár Péter, vezető IKT tanácsadó, a projekt szakmai vezető helyettese így nyilatkozott:

„Egy friss kutatás alapján évi 152 óra, azaz 19 munkanapnyi kiesést is okozhatnak a lassú, elavult, korszerűtlen informatikai eszközök. Ez is alátámasztja, hogy az infokommunikációs eszközök korszerűsége nagyban befolyásolja egy vállalkozás hatékonyságát. A Modern Vállalkozások Programjának egyik fő pillére a 28 fős IKT tanácsadói hálózat, mely olyan szakmailag képzett, tapasztalt kollégákból áll, akik díjmentesen auditálják, felmérik a vállalkozásokat, segítenek abban, milyen módszerekkel érhetik el a legnagyobb hatékonyságot, milyen fejlesztési irányokban érdemes gondolkodni, és ehhez milyen pályázati források állnak rendelkezésre.”

Tornyi László a hajdúszoboszlói SCADA Kft. cégtulajdonosa annak a 8200 vállalkozónak az egyike, aki fontosnak tartotta csatlakozni ehhez az úttörő programhoz:

"Három telephellyel rendelkező, 43 fős vállalkozásunk ipari folyamatok irányításával összefüggő szolgáltatások nyújtásával foglalkozik. Tervezés, fejlesztés, kivitelezés, karbantartás mind cégünk profiljába tartozik. Már évekkel ezelőtt bevezettünk egy integrált vállalatirányítási rendszert, amelyet a Modern Vállalkozások Programja segítségével szeretnénk most magasabb szintre emelni. Mindig is törekedtünk élen járni a korszerű infokommunikációs technológiák használatát illetően, ezt visszaigazolta számunkra a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítés megszerzése is."

A 127 állomásból álló Információs Nap elnevezésű rendezvénysorozat következő állomása Debrecen, ahol 2017. március 23-án a Kölcsey Központban tartalmas, gyakorlati előadások mellett az informatikai területek szakértőivel is találkozhatnak, konzultálhatnak az érdeklődők.

 

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon minél hamarabb a www.vallalkozzdigitalisan.hu honlapon, mivel a helyszín befogadóképessége korlátozott!

Kölcsey Központ

Debrecen, Bethlen utca

március 23. csütörtök

9.00-14.00 óra

Bővebb információ Koleszár Pétertől, a projekt szakmai vezető helyettesétől kérhető a [email protected]  e-mail címen.

 

 

 

 

 

 

.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!