Illegális bevándorlás – Zöldszámot indított a Magyar Vöröskereszt

Budapest, 2015. szeptember 24., csütörtök (MTI) – Az aktuális önkéntes lehetőségekről és a Magyar Vöröskereszt menekültügyi tevékenységéről lehet tájékozódni a segélyszervezet által indított új zöldszámon.

A szervezet MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint az elmúlt hetekben több nagy magyarországi, illetve nemzetközi háttérrel rendelkező vállalat ajánlott segítséget a Magyar Vöröskeresztnek saját termékei, szolgáltatásai felajánlásával. A Telenor segítségével elindították a 06 80 620 520-as zöldszámot, amelyen a Magyar Vöröskereszt menekültügyi tevékenységéről és az aktuális önkéntes lehetőségekről lehet érdeklődni.

A humanitárius szervezet 350 önkéntese és munkatársa az elmúlt egy hétben csaknem 53 ezer Magyarországra érkező menekültnek nyújtott segítséget hat megyében, kilenc helyszínen, élelmiszeradomány, víz, higiénés csomagok, takaró, ruházat, elsősegély és pszichoszociális ellátás formájában. A feladatok egy részét a szervezet a nemrég kapott 66,5 millió forintos állami támogatásból látja el.

A szervezet megkezdte a felkészülést a téli időszakra is: mobilkonténereket szerez be, újabb, az elsősegélynyújtáshoz szükséges felszereléseket vesz, további higiénés csomagokat állít össze, takarókat és melegen tartó izolációs fóliákat vásárol – közölték.

– MTI –