Illegális bevándorlás – Újabb határvadász képzési ütem indult

Budapest – A határvadászképzés negyedik ütemében újabb 189 jelölt kezdte meg a tanulmányait március 1-jén az ország hét pontján – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.

Emlékeztettek: a kormány 2016 augusztus 10-én döntött a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak 3000 fős bővítéséről, amelynek megvalósításaként a korábbi határrendészeti igazgatóság mellé egy újabb határrendészeti igazgatóságot állítottak fel.

Mindennek nyomán a határvadász bevetési osztályok száma hétről tizenötre bővül – írták.

Az országos toborzás szeptember 1-jén kezdődött meg, jelentkezni a rendőrség Facebook- és Twitter-oldalán, emailben, telefonon, illetve valamennyi rendőri szervnél lehet. A felvételi eljárás első szakaszában a fizikai, pszichikai és egészségi vizsgálatok zajlanak. Ezt a pályaalkalmassági beszélgetés követi, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat életvitel-ellenőrzésével zárul az eljárás.

A felvételi követelményeknek megfelelt jelentkezők a felnőttképzési rendszerben regisztrált képesítést (őr-járőrtárs rész-szakképesítés) szereznek, majd a határvadász szolgálat ellátásához szükséges kiegészítő felkészítésben részesülnek. A negyedik képzési ütemben indult oktatás augusztus 25-én fejeződik be.

A kormánydöntés óta 2770 ember nyújtott be a határvadászképzésre pályázatot.

– MTI –