Illegális bevándorlás – Tűzoltó gyújtogatott egy németországi menekültszálláson, bíróság elé állították

Berlin – Németországban bíróság elé állítottak kedden egy tűzoltót, amiért megpróbált felgyújtani egy épületet, amelyben menedékkérőket helyeztek el.

A 25 éves tűzoltó a hageni tartományi bíróság előtt elismerte, hogy az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Altenában 2015. október 3-án éjjel megpróbálta felgyújtani egy lakóház tetőszerkezetét, amelyben hét szíriai menedékkérő lakott.

Tettét azzal indokolta, hogy erősen szorongott, mert azt hallotta, hogy a menekültek mind bűnözők.

Hírportálok beszámolói szerint hangsúlyozta, hogy nem akart ártani az épületben alvó embereknek, azért igyekezett éppen a tetőszerkezetet lángba borítani, mert így lett volna a lakóknak leginkább esélyük arra, hogy megmeneküljenek.

Megjegyezte, hogy akár a pincében is gyújtogathatott volna.

Azt is elmondta, hogy időközben megtapasztalta, hogy a menekültek “irtó rendesek”.

A gyújtogató tűzoltónak egy társa is volt, aki őrt állt, amíg ő a tetőn tevékenykedett. Mindkettejüket hét rendbeli emberölési kísérlettel és gyújtogatással vádolják.

A tűzoltó gyújtogatási kísérlete amúgy kudarcba fulladt, az épület tetőszerkezetében nem keletkeztek nyílt lángok. A lakók másnap délelőtt égett szagot éreztek, és megállapították, hogy a tetőn valami parázslik. Az oltásban a későbbi vádlott tűzoltó is közreműködött.

Németországban tavaly 1031-re emelkedett a menedékkérők, menekültszállások elleni támadások száma az egy évvel korábbi 131-ről. Az idén az országba érkező menedékkérők száma a tavaly kora őszi napi 10-15 ezernek a töredékére csökkent, de az erőszakhullám nem hagyott alább. Thomas de Maiziere belügyminiszter egy szombati lapinterjúban azt mondta, hogy január óta 449 támadás történt szállások ellen, a szállásokon kívül pedig további 654 bűncselekményt- köztük 107 erőszakos bűncselekményt – követtek el menedékkérők ellen.
hirdetés