Helyi közélet

2013.08.30. 14:54

A Petőfi téri villamos-végállomás és az úthálózat kivitelezési munkálatairól

Debrecen - A „<em>Debrecen városi villamoshálózat fejlesztése (2-es vonal)</em>” tárgyú projekt pályaépítési munkálatai miatt 2013 májusának végétől a Petőfi tér Nagyállomás előtti területének forgalmát korlátozták és vágányzárat vezettek be. A munkálatok előrehaladásával az 1-es vonal villamosközlekedése 2013. augusztus 19-től helyreállt.

Debrecen - A „Debrecen városi villamoshálózat fejlesztése (2-es vonal)” tárgyú projekt pályaépítési munkálatai miatt 2013 májusának végétől a Petőfi tér Nagyállomás előtti területének forgalmát korlátozták és vágányzárat vezettek be. A munkálatok előrehaladásával az 1-es vonal villamosközlekedése 2013. augusztus 19-től helyreállt.

A munkálatok ideje alatt átépült a Petőfi téri végállomás. Új ívű, kétvágányos hurokvégállomás alakult ki járműtelepi kapcsolattal, középperonos, elkülönített, térkő-burkolatos le- és felszállóhelyekkel.

A kivitelező ATK Konzorcium Kft. a közúti közlekedési rend visszaállításához szükséges villamospálya- és útépítési feladatokat elvégezte, így a Nagyállomás előtti területet 2013. szeptember 2-án (hétfőn) reggeltől a gépjárműforgalom számára megnyitják. A területre egyelőre csak személyautók hajthatnak be, teherautók, nehézgépjárművek nem.

Az érintett szakaszon további kivitelezési, járda- és útépítési, útburkolat-festési munkálatokat végeznek, így kérjük a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek, vegyék figyelembe a kihelyezett jelzőtáblákat, forgalmirend-változásokat!

Az utasok, a lakosság és a városba látogatók pozitív visszajelzései és a kedvező tapasztalatok alapján a helyi járatú autóbuszok továbbra is a Nagyállomás érkezési oldalán kialakított megállóhelyről indulnak és ide is érkeznek.

Türelmüket, megértésüket köszönjük!

Bővebb információ a www.2-esvillamos.hu és a www.dkv.hu internetes honlapokon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában