Illegális bevándorlás – Rendőrség: június közepe óta újra több a migráns

Budapest – Június közepe óta újra emelkedik a rendőrség által megakadályozott határátlépések, illetve a hatóságok által Magyarországon elfogott illegális migránsok száma – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI érdeklődésére.

Az ORFK annak a táblázatnak az adatait juttatta el az MTI-hez, amelyet Balogh János országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szeptember 11-i ülésén mutatott be. Ezen a tanácskozáson szavazott a testület a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbításáról, amivel a többség egyetértett.

A rendőrség adatai szerint míg június közepén egy hét alatt 29 migránst tartóztattak fel a kerítésnél, illetve fogtak el az ország területén, addig szeptember első hetében 156-ot.

Szeptember első hetében 22 esetben már eleve megakadályozták a rendőrök a tiltott határátlépést. A határvonaltól számított 8 kilométeres sávba 79-en ugyan bejutottak, de a határvadászok azonnal visszakísérték őket a határkerítés legközelebbi kijáratához; 55 illegális migránst az ország belsejében fogtak el, és ellenük egyéb eljárás indult – tartalmazza a dokumentum.

Az adatokból az is kiderül, hogy az idén a legtöbb illegális migránst – 330-at – január utolsó hetében tartóztatták fel a magyar hatóságok.

– MTI –