Helyi közélet

2013.02.27. 16:08

Öccsére kenné a gyilkosságot

Debrecen - A vád előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés.

Debrecen - A vád előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés.Elkezdődött szerdán a tavaly februári brutális polgári gyilkosság tárgyalása az első fokon eljáró Debreceni Törvényszéken. Az emberölés két vádlottja az erőszakos hajlamú B. Antal (24) és öccse, B. László (19), aki az igazságügyi szakértő szerint enyhe fokban gyengeelméjű, könnyen befolyásolható.

Felismerhetetlenségig

Tatár Tímea törvényszéki sajtószóvivő közölte: a vádirat szerint a sértett – egy 30 éves polgári fiatalember – jó viszonyban volt a vádlottakkal. A bűntett estéjén együtt italoztak, pontosabban csak a két idősebb férfi, mert B. László nem fogyasztott alkoholt. A kocsmából B. Antal lakására mentek, ahol a sértett kikezdett a házigazdával, mondván, a börtönben többször fajtalankodott rabtársaival. Ezt követően fajtalankodtak B. László jelenlétében. Az aktus után a hangulat feszültté vált, miután felvetődött, hogy a sértett barátnője lefeküdt az idősebb testvérrel. Közben elfogyott a bor és elkezdtek kéregetni a szomszédoktól. B. Antal még előtte magához vette kisfejszéjét, amiért az öccse – az ügyészség szerint – kérdőre akarta vonni, ám ő leintette. A vád értelmében a férfi ekkor tökélte el alkalmi szexpartnere bántalmazását azért, hogy ne beszéljen a történtekről.

Pénzkéregetés közben jutottak egy lakatlan házhoz, s mivel a sértettnek tüzifa kellett, kitalálták, hogy elviszik az ablakkeretet. Bent B. Antal ismét fajtalankodni akart, s amikor az ismerős elhárította, felszólította öccsét, hogy segítsen levetkőztetni a férfit. A dulakodás során az áldozat arcon vágta B. Antalt, mire az dühében fejbe vágta a fejszével, majd tovább ütötte, egészen a felismerhetetlenségig zúzva, vagdalva őt. Kifelé menet magához vette a sértett farmerját, majd otthon megmosakodott, és elégette véres ruháit. Másnap a rendőrök elfogták a testvéreket.

Visszavonta

A szerdai tárgyaláson dr. Virágh Pál tanácsa előtt B. Antal rendőri fenyegetettségre hivatkozva visszavonta korábbi beismerő vallomásait és új vallomást tett, melyben bűnösségét nem ismerte el. Mint kijelentette, a gyilkosságot az öccse követte el, ő csak a nyomok eltüntetésében segédkezett. B. László nem tett vallomást, viszont fenntartotta korábbi - rendőrségen tett - elbeszéléseit, melyek a vádirati tényállást támasztják alá.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában