Sport

2013.04.15. 14:09

A rossz sorozat folytatódott

Debrecen - A debreceniek saját erejükből szeretnék megtartani élvonalbeli tagságukat.

Debrecen - A debreceniek saját erejükből szeretnék megtartani élvonalbeli tagságukat.Sokáig úgy tűnt, megszakad a DVSC-Fórum rossz sorozata az élvonalbeli bajnokságban, ám hiába vezetett a Loki a második félidő derekáig Siófokon, végül a házigazdák nyertek 29–26-ra. Ezzel a vereséggel immár 16 mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban az utolsó előtti, 11. helyen szerénykedő Loki.

Tíz perc „áramszünet”

– Azért rendkívül bosszantó ez a vereség, mert sokáig nálunk volt az előny és jól játszottunk. De aztán a második félidő derekán jött egy tízperces hullámvölgy, amikor a Siófok átvette a vezetést, s innen már nem tudtuk fordítani. Tudtuk, kulcsfontosságú lesz Bogdanovics Annamária kikapcsolása, ami jól is ment egészen addig a bizonyos tízperces szakaszig, akkor viszont elkapta a fonalat, s megszórt bennünket. Úgy érzem, erőnlétileg nem volt baj, inkább mentálisan fáradtunk el – emlékezett vissza a mérkőzésre Siska Pálma, aki 6 gólt szerzett a Balaton-parti összecsapáson. A debreceni átlövő hozzátette, a játékvezetők sem tétlenkedtek, amíg a Siófoknál 3 kiállítás volt, addig a lokisták 7-szer kaptak kétperces büntetést, ráadásul többet jogtalannak is érzett Siska.

Külső körülmények

A bajnokság végéhez közeledvén, egyre több helyről hallani olyan információkat, miszerint nem biztos, hogy az NB I/B-ből feljutó gárdák vállalják az élvonalbeli megmérettetést, illetve a szövetség létszámnövelésen gondolkozik a következő idényt illetően. Ezek a hírek azért lehetnek érdekesek a debreceniek számára, mert így, ha a pályán nem sikerülne kiharcolni a bennmaradást, mégsem esne ki a Loki.

– Ez nem téma az öltözőben, nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy a hátralévő meccsekből a lehető legtöbbet kihozzuk. A jelenlegi helyzetben a szövetségi döntésekre nem lehet alapozni, a pályán akarunk megtenni mindent a bennmaradásért – mondta határozottan a cívis kézis.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!