Illegális bevándorlás – Orbán és Sobotka szerint kulcsfontosságú a V4 egységének megőrzése

New York, 2015. szeptember 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), mögötte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) az ENSZ terrorizmussal foglalkozó értekezletén New Yorkban 2015. szeptember 29-én.
New York, 2015. szeptember 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), mögötte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) az ENSZ terrorizmussal foglalkozó értekezletén New Yorkban 2015. szeptember 29-én. - © MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely
Budapest, 2015. szeptember 29., kedd (MTI) – Kulcsfontosságúnak nevezte Orbán Viktor magyar és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök a V4-ek, azaz a visegrádi tagállamok (Magyarország és Csehország mellett Szlovákia és Lengyelország) együttműködésének és egységének megőrzését a migrációs válság kezelése érdekében – közölte a két kormányfő keddi New York-i tárgyalásáról beszámoló Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Az ENSZ-székházban tartott találkozó fő témája a migrációs helyzet volt, ezzel kapcsolatban Orbán Viktor megköszönte Csehország felajánlásait a kétoldalú katonai együttműködés keretében. Egyetértettek, hogy tovább kell erősíteni ezen a területen az együttműködést – tájékoztatott a sajtóiroda vezetője.

– MTI –