Illegális bevándorlás – Migránsok tiltakoznak Békéscsabán

Akt.:
Békéscsaba, 2016. június 6. Fegyveres, biztonsági szolgálatot ellátó őr felügyeli az utcafrontot Békéscsabán, a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ előtt 2016. június 6-án. Ezen a napon a zárt központban mintegy hetven menedékkérő lepedőkre írt feliratokkal követelte szabadon bocsátását. Sérelmezték a megítélésük szerint lassú ügyintézést, illetve azt, hogy óvadék ellenében nem kerülhetnek szabadlábra.
Békéscsaba, 2016. június 6. Fegyveres, biztonsági szolgálatot ellátó őr felügyeli az utcafrontot Békéscsabán, a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ előtt 2016. június 6-án. Ezen a napon a zárt központban mintegy hetven menedékkérő lepedőkre írt feliratokkal követelte szabadon bocsátását. Sérelmezték a megítélésük szerint lassú ügyintézést, illetve azt, hogy óvadék ellenében nem kerülhetnek szabadlábra. - © MTI Fotó: Lehoczky Péter
Gyula – Lepedőkre írt feliratokkal követeli szabadon bocsátását mintegy hetven menedékkérő a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban (MÖBEK) – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Mint a police.hu oldalon írják, a menekültek sérelmezik a megítélésük szerint lassú ügyintézést, illetve azt, hogy óvadék ellenében nem kerülhetnek szabadlábra. A tiltakozók többsége magát pakisztáninak mondó férfi. Mintegy harmincan leültek az intézmény udvarán, ahol szabadon bocsátásukat követelik. A MÖBEK-ben 165 menedékkérő tartózkodik.

A közleményben a rendőrség közölte, hogy a zárt központban rend van, az őrizetesek tiltakozása Békéscsaba közbiztonságát nem befolyásolja, a rendőrség az intézményben és a városban fenntartja a rendet.

– MTI –