Illegális bevándorlás – Kósa: már 750 ezren aláírták a betelepítési kvóta elleni íveket

Debrecen, 2015. november 21. Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője sajtótájékoztatót tart Debrecenben 2015. november 21-én. A kormánypárti politikus közlése szerint az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája ellen tiltakozó íveket 750 ezren írták alá, és addig gyűjtik az aláírásokat, amíg az EU meg nem szünteti a kvótákat.
Debrecen, 2015. november 21. Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője sajtótájékoztatót tart Debrecenben 2015. november 21-én. A kormánypárti politikus közlése szerint az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája ellen tiltakozó íveket 750 ezren írták alá, és addig gyűjtik az aláírásokat, amíg az EU meg nem szünteti a kvótákat. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – Az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája ellen tiltakozó íveket eddig 750 ezren írták alá – közölte a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szombaton Debrecenben.

Kósa Lajos a sajtótájékoztatón értelmetlennek, működésképtelennek és törvénytelennek nevezte a kvótarendszert. Az ellen egyre többen lépnek fel, egyre többen támogatják aláírásukkal is a magyar kormány küzdelmét a betelepítési kvóta ellen – tette hozzá.

A kormánypárti politikus közlése szerint a kvótaellenes aláírásokat addig gyűjtik, amíg az Európai Unió meg nem szünteti a kvótákat.

Kósa Lajos elmondta: Brüsszelnek nincs joga egyetlen országot sem arra kényszeríteni, hogy tartósan együtt éljen olyan emberekkel, akiknek a befogadásáról nem az adott állam döntött.

A kvótarendszer helyett Magyarország és Európa határait kellene megvédeni – jelentette ki a frakcióvezető, hozzátéve: egyre nő az általános elégedetlenség a kvótákkal szemben.

Emlékezetett arra, hogy Magyarország mellett Szlovákia is bíróságon támadta meg a betelepítési kvótát, és más országok is csatlakoztak a szubszidiaritás elvének megsértése ellen.

Kósa Lajos arra is felhívta a figyelmet, hogy a betelepítési kvóta a terrorveszélyt is növeli. “A tömegesen, ellenőrizetlenül beáramló migránsok között megbújva érkezhetnek terroristák az unió területére” – fogalmazott a frakcióvezető.

– MTI –
hirdetés