Illegális bevándorlás – Kormányszóvivő: az Európai Bizottság kifogásai a végrehajtáshoz kapcsolódnak

Budapest – Az Európai Bizottság kifogásai alapvetően nem a jogszabály megalkotásához és tartalmához, hanem végrehajtásához kapcsolódnak – mondta a kormányszóvivő csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában arra reagálva, hogy kötelezettségszegési eljárás indult a magyar menekültügyi szabályozás miatt.

Kovács Zoltán elmondta, már hónapok óta tart a párbeszéd az Európai Bizottsággal, amelynek több tucat kifogása volt, ebből “maradt talán három”. “Meggyőződésünk, hogy igazunk van” – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: elképzelhetetlen, hogy Magyarország olyan szabályokat fogadjon el, vagy kényszerítsenek rá, amelyek lehetővé tennék, hogy illegális migránsok, illetve gazdasági bevándorlók jöjjenek az országba.

A kormány intézkedései bebizonyították, hogy életképesek és működnek. Látható, hogy egyre több európai ország gondolkodik ilyen típusú szigorításokban – mondta Kovács Zoltán hozzátéve: “nincs más eszköz a kezünkben arra, hogy egyáltalán elkezdjük kezelni azt a jelenséget, amivel szembenézünk”.

– MTI –