Illegális bevándorlás – Könnyebben megsérült Debrecenben egy rendőr, akit kővel dobtak meg

Illegális bevándorlás – Könnyebben megsérült Debrecenben egy rendőr, akit kővel dobtak meg
© Fotó: Derencsényi István
Budapest, 2015. június 29., hétfő (MTI) – Megsérült egy rendőr a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásánál kialakult konfliktusban, a Készenléti Rendőrség főtörzsőrmesterét kővel dobták meg – közölte honlapján a rendőrség hétfő délután.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőr hámsérülését a helyszínen ellátták, más sérülésről a rendőrségnek nincs tudomása. Aláhúzták: az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a helyszínen és környékén továbbra is fenntartják a kiemelt rendőri jelenlétet. A helyszíni szemle és az anyagi kár megállapítása folyamatban van.

A rendőrség megismételte: fenntartják a közrendet, a közbiztonságot Debrecenben.

A rendőrség korábbi közleménye szerint nem sokkal délután fél három után két menedékkérő között vallási indíttatású nézeteltérés alakult ki a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadóállomásán. A nézeteltérés oka az volt, hogy az egyik menedékkérő elvette a másik – egyes információk szerint a lapok között kétszáz eurót tartalmazó – Koránját, majd egy épületbe berohanva megtaposta. A konfliktus elmérgesedett, a menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak bele. A rendbontás az úton is folytatódott: a menedékkérők kukákat borogattak és gyújtottak fel, járműveket rongáltak meg.

Azt írták, hogy a rendőrség azonnal, kiemelten reagált az eseményekre, 154 rendőr bevetésével. Kordonokat állítottak fel és a feldühödött tömeg megfékezése érdekében “gázcsapásokat alkalmazva” visszaszorították a tábor területére a közterületen randalírozókat. A rendőrség a konfliktus résztvevőit szétválasztotta, egy embert előállított a Debreceni Rendőrkapitányságra.

Az MTI korábban a környékbeliek elmondása alapján arról számolt be, hogy a rendbontók botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat, autóbuszokat, út menti kukákat gyújtottak fel.

– MTI –


Komoly incidens történt a Sámsoni úti menekülttábornál
Délután 3 óra körül elkeseredett menekültek, becslések alapján mintegy százan, botokkal, késekkel felfegyverkezve kirohantak a menekülttáborból a Sámsoni útra, ahol először kukákkal elbarikádozták a városba vezető utat, majd pedig kövekkel és üvegekkel megdobálták a megállásra kényszerített autókat, buszokat és egyéb járműveket.

hirdetés