Illegális bevándorlás – Kiürítették a nagyfai ideiglenes befogadóállomást

Algyő – A környező önkormányzatok korábbi kérésének megfelelően kiürítették a nagyfai ideiglenes befogadóállomást – közölte az algyői polgármester csütörtökön a Tisza-parti községben.

Molnár Áron (független) sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: négy település – Algyő, Hódmezővásárhely, Makó és Maroslele – március elején fordult a belügyminiszterhez, valamint a térség országgyűlési képviselőjéhez, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez azzal a kéréssel, hogy szüntessék meg vagy tegyék zárttá a nagyfai befogadóállomást. A kérést azt tette sürgetővé, hogy két olyan eset is előfordult, amikor a táborból kijáró fiatal férfiak a buszon lányokat inzultáltak – tette hozzá.

Elmondta, Pintér Sándor a napokban levélben arról tájékoztatta az algyői önkormányzatot, hogy a nagyfai befogadóállomást kiürítették. A belügyminiszter kitért arra is, hogy a kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a migrációs helyzet alakulását a román-magyar határon, és ha szükséges, haladéktalanul megkezdik a biztonsági határzár építését – tudatta a polgármester.

Molnár Áron kifejtette, bízik abban, hogy később sem érkeznek migránsok Nagyfára.

– MTI –