Illegális bevándorlás – Kiharapott társa füléből egy darabot egy migráns a kiskunhalasi befogadóközpontban

Akt.:
Kiharapott társa füléből egy darabot egy migráns a kiskunhalasi befogadóközpontban
Kiharapott társa füléből egy darabot egy migráns a kiskunhalasi befogadóközpontban - © Fotó: Halasmédia / Facebook
Kecskemét – Kiharapott társa füléből egy darabot egy migráns a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban, az afgán gyanúsítottat őrizetbe vették – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője szerdán az MTI-vel.

Árvai Edina tájékoztatása szerint az esetet kedd este jelentette be a sértett, egy 18 éves afgán férfi. Őt kórházba vitték. A kiharapott füldarab nem került elő – tette hozzá.

Jelezte: a kiskunhalasi rendőrkapitányság nyomozói súlyos testi sértés bűntett gyanújával őrizetbe vették a cselekménnyel gyanúsított 22 éves afgán állampolgárt.

A gyanúsítottat április 26-án fogták el Ásotthalom térségében, miután illegálisan lépett Magyarország területére. A férfi később elhagyta a számára kijelölt nyitott befogadó intézményt, majd május 4-én ismét elfogták Hegyeshalom közelében. A sértett április 25-én került nyitott befogadó állomásra, ahonnan ugyancsak távozott, őt május 1-jén fogták el Lébény közelében, és helyezték el őrzött befogadó központban – írja az MTI.A kiskunhalasi befogadóállomáson közben áll a bál, szerdán több menekült is a lassú ügyintézést és a körülményeket kifogásolta. Egy szír férfi azt is felvetette, hogy induljanak meg Budapest felé.

h66

Forrás: Hír TV

Jelenleg rendőrök őrzik a környéket. A rendőrség közleménye az esetről:

Követeléseket fogalmaztak meg az illegális bevándorlók

A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Kiskunhalas, Szegedi úti objektumában 2016. június 1-jén 11 óra 20 perc körül az ott elhelyezett 484 menekültügyi őrizetes közül mintegy 300 fő a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva elégedetlenségének adott hangot. Három választott szószólójuk közül egy szír férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött migránsokat, hogy induljanak el Budapestre.

A rendőrség jelentős erőkkel biztosítja a befogadó intézményt és környékét, megakadályozza az őrzött befogadó központ elhagyását, fenntartja a városban a közrendet, a közbiztonságot.
hirdetés