Helyi közélet

2008.04.24. 06:21

Szemmel tartják a gyalogosokat!

<p>Megszaporodtak Debrecenben a zebrán történő gyalogosgázolások, ezért a rendőrség jobban figyel az átkelőkre. Az ellenőrzés fordítva is igaz, hiszen a gyalogosok gyakran maguk okoznak balesetet nemtörődömségükkel.</p>

Megszaporodtak Debrecenben a zebrán történő gyalogosgázolások, ezért a rendőrség jobban figyel az átkelőkre.

Az ellenőrzés fordítva is igaz, hiszen a gyalogosok gyakran maguk okoznak balesetet nemtörődömségükkel.

Rendőrségi információink szerint, a megyeszékhelyen naponta 8–10 alkalommal intézkednek – 3–5 ezer forintos bírság és jóval súlyosabb szabálysértési feljelentés formájában – úttesten masírozókkal, átszaladókkal szemben. A büntetés foka elsősorban attól függ, mennyira forgalmas helyen történt a jogsértés.

 A zebrát túl nagy sebességgel megközelítő vagy épp elsőbbségadást elmulasztó autósok közül naponta átlagosan mindössze egyet–kettőt csípnek el a járőrök. Igaz, a gyakori közlekedési akciók során ez a szám megsokszorozódik. Hajdú-Biharban tavaly 70 gázolás történt kijelölt gyalogátkelőhelynél; ezek közül 46 könnyű, 21 súlyos sérüléssel, míg 3 halállal végződött.

Idén, a hónap közepéig 14 gyalogos sérült meg.

RaL

Egyre több biciklis baleset

Kevés városunkban a bicikliút, ezért a legtöbb kerékpáros a járdán közlekedik, gyakran nagy sebességgel hajtva a gyalogosok között.

Súlyos, életveszélyes állapotban az elütött gyalogos

 Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az az idősebb hölgy, akit egy terepjáró ütött el hétfőn reggel Debrecenben, a Derék utcán.  

Gyalogos gázolás a Plázánál

Személyi sérüléses baleset történt a Plázánál szombat délután.  

Gyalogosgázolás a Bethlen utcán

Az elsődleges vizsgálatok alapján súlyos sérüléseket szenvedett az a gyalogos, akit egy személyautó ütött el csütörtökön késő délután Debrecenben a Bethlen és a Thaly Kálmán utcák kereszteződésében.

Debrecen: ittasan karambolozott, majd elfutott a helyszínről

Könnyebb sérüléseket szenvedett annak az autónak a vezetője, aki járművével két álló autónak ütközött hátulról hétfőn reggel Debrecenben, a Diószegi úton.

Jól vannak-e beállítva a közlekedési lámpák?

A város minden lakóját érinti, hogyan váltanak a város közlekedési lámpái. Az autóval közlekedőket éppen úgy, ahogy a tömegközlekedéssel utazókat. Megkérdeztük, jól vannak-e beállítva a közlekedési lámpák?  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában