Illegális bevándorlás – Jobbik: lakott területen ne legyen befogadótábor

Debrecen, 2015. július 1. Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője (b) és Kőszeghy Csanád Ábel, a párt debreceni önkormányzati frakciójának vezetője sajtótájékoztatót tart a debreceni migrációs tábor bejáratánál 2015. július 1-jén.
Debrecen, 2015. július 1. Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője (b) és Kőszeghy Csanád Ábel, a párt debreceni önkormányzati frakciójának vezetője sajtótájékoztatót tart a debreceni migrációs tábor bejáratánál 2015. július 1-jén. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2015. július 1., szerda (MTI) – A Jobbik azt követeli, hogy lakott területen ne legyen befogadótábor Magyarországon – közölte Kulcsár Gergely, a párt országgyűlési képviselője szerdán Debrecenben, a migrációs tábor bejáratánál tartott sajtótájékoztatón.

A debreceni táborban és annak környékén történt hétfői erőszakos cselekményekkel kapcsolatban annak a követelésüknek is hangot adott, hogy “a 150-200 bűnözőt, akik itt randalíroztak, azonnali hatállyal utasítsák ki Magyarországról”.

A Jobbiknak továbbra is az az álláspontja, hogy az ügyet az ország déli határán felállítandó kerítés nem oldja meg, vissza kell állítani a határőrséget – hangoztatta az ellenzéki politikus.
Évek óta szorgalmazzák a tábor zárttá tételét, illetve azt, hogy költöztessék el a debreceni tábort a városban élők nyugalma érdekében – fűzte hozzá.

Elismerte ugyanakkor, hogy “vannak tényleges menekültek, nehéz sorsú emberek, az ő jogaikat a zárttá tétel nem korlátozza, az eljárás végén megkapják a menekült státust”.

Kulcsár Gergely szerint a hétfői erőszakos cselekmények arra figyelmeztetnek, hogy azonnal cselekedni kell, a debreceni tábort azonnal zárttá kell nyilvánítani. Követelésük nyomatékosítására a lakossággal közös demonstrációt tartanak vasárnap a befogadóállomásnál – fűzte hozzá.

Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati frakciójának vezetője kifejtette: mostanra ugyan minden párt egyetért abban, hogy zárttá kell nyilvánítani a befogadóállomást, mégis hiteltelen a Fidesz politikusainak követelése, hiszen “a kormány az uniós jogszabályokra hivatkozva mégsem tett komolyabb lépéseket az ügyben”.

– MTI –