Illegális bevándorlás – Jobbik: azonnal zárttá kell tenni a befogadó állomásokat

Akt.:
Jobbik: azonnal zárttá kell tenni a befogadó állomásokat
Jobbik: azonnal zárttá kell tenni a befogadó állomásokat - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen, 2015. július 5., vasárnap (MTI) – A Jobbik politikusai szerint azonnal zárttá kell tenni a debreceni menekülttábort és az ország többi, bevándorlókat befogadó állomását.

Apáti István, a Jobbik alelnöke vasárnap a debreceni tábor bejárata közelében tartott demonstráción mintegy 300 ember előtt az önvédelemre való felkészülésre szólította fel támogatóikat.

A Jobbik országgyűlési képviselője erőteljesebb rendőri fellépést sürgetett az illegális bevándorlókkal szemben, s arról beszélt, hogy nekünk, magyaroknak nem először kell megvédenünk Európa határait.

“Most is Nyugat-Európát védjük, annak az Európai Uniónak a külső határát, amelyik még csak vitát sem enged kezdeményezni például a halálbüntetésről” – mondta.

Utalt arra, hogy a miniszterelnök a menekülttáborok bezárást ígérte, e helyett újabb táborok nyílnak, például a hajdú-bihari Berettyóújfaluban.

Z. Kárpát Dániel alelnök és Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő a határőrség azonnali visszaállítását, valamint a táborok lakott területen kívülre költöztetését követelte.

“Magyarország a magyaroké” – mondta Z. Kárpát Dániel nagy ovációt kiváltva a hallgatóságból, akik között többen az Új Magyar Gárda, illetve a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) egyenruháját viselték. Utóbbiak zászlókkal, alakzatba felsorakozva vettek részt a demonstráción, és vezényszóra hagyták el a területet a tüntetés után – tapasztalta az MTI tudósítója.

A jobbikos országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az elmúlt évben több menekült érkezett Magyarországra, mint ahányan itt születtek.


Fotó: Derencsényi István (galéria) Fotó: Derencsényi István (galéria) ©

Magyarország minden valódi menekültnek megadta eddig is a segítséget, de “nem kötelessége minden szinten tolerálni a rátelepedőket, nem akarunk integrálni senkit, ez a magyarok országa” – hangoztatta.

Z. Kárpát Dániel kilátásba helyezte: ha a Jobbik kormányra kerül, három hónap alatt “megoldja a menekültügyet”, s “ha kell, fizikailag is megvédjük a magyar határt”.
Kulcsár Gergely, a Jobbik hajdú-bihari elnöke hozzátette: a táborok zárttá tétele mellett, amíg ismét megalakul a határőrség, olyan törvényi feltételeket kell teremteni, hogy “a magyar katonákat is be lehessen vetni a határokon”.

A politikus sürgette az idegenrendészeti őrizet visszaállítását és az embercsempészek nagyobb büntetését.

A Debrecen lakossága melletti szolidaritás címén meghirdetett demonstráción nemzeti színű, jobbikos zászlókat és az önvédelmi mozgalom zászlóit lehetett látni.

A rendezvény után mintegy százan a tábor bejáratához akartak vonulni, de a rendőrök ezt sorfallal megakadályozták. A Himnusz eléneklése után a tüntetők elvonultak – tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.

– MTI –


Illegális bevándorlás – Az Együtt üres cipőkkel demonstrált a menekültekért Debrecenben
Debrecen, 2015. július 5., vasárnap (MTI) – Az Együtt politikusai és aktivistái üres cipőket helyeztek el vasárnap délután a debreceni befogadóállomás bejáratánál, ezzel üzenve a Jobbiknak, amely este a tábor bezárását követelő tüntetést tart a helyszínen.