Helyi közélet

2013.05.30. 18:22

A sárga zsákok esete a „válogatókkal”

Agoránk szemfüles tagja lencsevégre kapta a „rejtély” okozóit.

Agoránk szemfüles tagja lencsevégre kapta a „rejtély” okozóit.

Debrecen. Az AKSD szerint a „házi” szelektív hulladékgyűjtéshez 2009-ben bevezetett sárga zsákok rendszere bevált, s érdemes további ingatlanokra kiterjeszteni. Ennek kapcsán azonban az Agora (a Napló levelezési rendszere) tagjai közül többen is arról panaszkodtak nem, vagy ritkán kapják a beígért zsákot.

– Egyszer kaptunk kettőt, kiraktuk, elvitték, azóta semmi. Pedig az AKDS szórólapjából úgy értelmeztem, ez nem csak egyszeri alkalom volt – írja Kövesi Péter.

Bíró Zsolték hasonló okból saját, átlátszó műanyagzsákban teszik ki a kiválogatott hulladékot, amit így is elszállít a cég.

Hová viszik?

A rejtélyt végül Puskár Anikó oldotta meg, aki saját bevallása szerint először a hajléktalanokra gyanakodott, de aztán egyszer délelőtt ment haza.

„…ahogy jövök látom, elég sok helyen kint vannak a tömött zsákok. Milyen jó, milyen kulturált, gyorsan tanuló emberek élnek itt Debrecenben, akik adnak a környezetükre, és beszállnak ebbe az össznépi játékba. De látom ám, amint befordulok az egyik utcára, hogy 4-5 ember viszi kézben (!) a zsákokat az Eötvös utcai szelektív sziget felé, és nincs AKSD-s pólójuk. Kérdezem a lemaradó »úrtól«:

– Hová viszik a zsákokat?

– Kiválogatjuk belőle ami visszaváltható, nem szórjuk szét!

– És mi lesz a házak elől elvitt zsákokkal, ember? Mert azok ám nem kapnak új zsákot, ha nincs kirakva semmi. Maguktól is elfogy a »válogatnivaló«. – Rántott egyet a vállán és elment. Azért én lőttem utánuk egy fotót.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában