Helyi közélet

2007.12.24. 10:55

Példás összefogásból közös karácsony

<p>Csökmő – A falu lakóinak példás összefogása, önzetlen adakozása hozta létre a hatodik Mindenki Karácsonyát Csökmőn.</p>

A rendezvény a Tájház előtt kezdődött december 22-én délután, ahol először is felavatták az új kerítést. Nagy Tibor, a Tájház tulajdonosa elmondta, hogy pályázati pénzből és jószándékú összefogással készült el a korhű fakerítés.

Varga József polgármester vágta át a nemzeti szalagot a mutatós, új kapun, ahol aztán bevonultak a résztvevők az udvarra. Az ünnepélyes megnyitó műsor után jó hangulatban telt a közös karácsony.

A település apra-nagyja boldogan fogadta az önkormányzat, civil szervezetek és magánszemélyek által felkínált ajándékokat. Volt sok fajta sütemény, sült tök, sült gesztenye, forró tea, forralt bor, babgulyás, szaloncukor, és még sok-sok minden. Az „adni és kapni jó” érvényesült ezen a délutánon.

Benn a Tájházban a Csökmői Fonó Hagyományőrző Népdalkör citerázott a meleg kemence mellett, így mulathattak a népzene kedvelői. A mézeskalácssütő versenyre az idén kilencen neveztek be.

A zsűri Horgászné Tóth Tímea süteményét találta legjobbnak, második Pénzes László, harmadik pedig Bugyik Melinda lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában