Illegális bevándorlás – Egyelőre nincs fennakadás a határokon az osztrák beléptetési kvóta miatt

Budapest – A magyar-osztrák határon egyelőre semmilyen nyomát nem látják a migránsok belépésére vonatkozó osztrák szigorításnak, a szlovén-osztrák határon pedig nincsenek migránsok az osztrák beléptetési kvóta bevezetését követően – számoltak be az M1 aktuális csatorna tudósítói pénteken.

Az osztrák kormány pénteken vezette be a napi beléptetési kvótáról szóló szabályt, amelynek értelmében naponta legfeljebb 3200 menedéket kereső ember léphet be Ausztriába, és a hatóságok naponta legfeljebb 80 menedékjogi kérelmet fogadhatnak be.

Hegyeshalomnál a határátkelőn és az úgynevezett kishatáron sincs fennakadás, az osztrák oldalon rendőröket se látott az M1 tudósítója, aki elmondta azt is: a közúti mellett várhatóan folytatódnak a vasúti ellenőrzések.

Sentiljnél, az osztrák-szlovén határ szlovén oldalán sincs torlódás – mondta az M1 tudósítója -, sőt, migránsok sincsenek, csütörtökön a szlovén rendőrségi adatok szerint senki sem lépett be az országba Horvátország felől.

Az osztrák bejelentést követően Szlovénia is jelezte, hogy szigorításokat vezet be Horvátországgal közös határán. A rendőrség visszafordítja azokat a migránsokat, akik nem felelnek meg az előírt feltételeknek és nem kérnek menedékjogot Szlovéniában.

– MTI –