Illegális bevándorlás – Bakondi: újabb migránsok követelik a kiskunhalasi befogadóállomás megnyitását

Akt.:
Kiskunhalas, 2016. július 27. Rendőrök és a fegyveres biztonsági őrség tagjai a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén, ahol migránsok követelik a tábor megnyitását 2016. július 27-én. Előzőleg két migráns felmászott a befogadóállomás egyik épületének tetejére, ahonnan le akartak ugrani, de már lehozták őket. Később három arab azzal fenyegetőzött egy második emeleti ablakból, hogy kiugranak, ha nem teszik nyílttá a tábort.
Kiskunhalas, 2016. július 27. Rendőrök és a fegyveres biztonsági őrség tagjai a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén, ahol migránsok követelik a tábor megnyitását 2016. július 27-én. Előzőleg két migráns felmászott a befogadóállomás egyik épületének tetejére, ahonnan le akartak ugrani, de már lehozták őket. Később három arab azzal fenyegetőzött egy második emeleti ablakból, hogy kiugranak, ha nem teszik nyílttá a tábort. - © MTI Fotó: Donka Ferenc
Budapest – Újabb migránsok fenyegetőznek Kiskunhalason, a Szegedi úti befogadóállomáson azzal, hogy kiugranak az épületből, ha nem teszik nyilttá a tábort – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Bakondi György elmondta, hogy három arabról van szó, akik a második emeleten, egy ablakban állnak.

Korábban két migráns felmászott a fogadóközpont egyik épületének tetejére, a tábor megnyitását vagy legalább nyitottá tételét követelve. Azzal fenyegetőztek, hogy ha nem engednek követelésüknek, akkor leugranak, azonban őket már lehozták.

Bakondi György róluk azt mondta, hogy egy szír és egy iraki illegális bevándorló mászott fel a tetőre, amit száz-százötven társuk figyelt. A két migránsnak már elutasították a menekültügyi kérelmét, ők a kiutaztatásuk előtt álltak.

Hozzátette: a tetőre mászók összevagdosták az alkarjukat és a mellkasukat, pszichológiai ellátásban is részesülnek majd.

A belbiztonsági főtanácsadó arról a szökésről is beszélt, amely még kedd este történt Kiskunhalason: öt algériai és két marokkói férfi hagyta el jogellenesen a befogadóállomást. Elmondta, hogy ötüket már elfogták, kettejüket pedig keresik.

A migránsok a tetőre jutottak, onnan ereszkedtek le, majd a kerítésen keresztül hagyták el a tábort – részletezte, hozzáfűzve: a szökés miatt megvizsgálják, hogy milyen esetleges további biztonsági intézkedéseket szükséges bevezetni a fogadóközpontban – fűzte hozzá.

– MTI –
hirdetés