Sport

2007.12.18. 15:45

Újrajátsszák az ázsiai kvalifikációs tornákat

<p>Újrajátsszák az ázsiai olimpiai kvalifikációs kézilabda tornákat - így döntött a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF).</p>

A férfi és női olimpiai selejtezőket a döntés értelmében 2008 január végéig újra meg kell rendezni. Az IHF azután döntött az újrajátszás mellett, hogy felmerült a bundázás gyanúja. A nőknél ugyanis Kazahsztán, a férfiaknál pedig Kuvait nyert megelőzve a jóval esélyesebb Dél-Koreát.

Az IHF már régóta vizsgálta a selejtezőket, több gyanús eset történt ugyanis a kvalifikációs tornákon. A döntés kihat a magyar női válogatottra is, így ugyanis még nem lehet tudni, hogy Magyarország a márciusi kvalifikációs tornán kit kap ellenfélként Ázsiából.

A szeptemberi férfi selejtező döntője előtt például az Ázsiai Kézilabda Szövetség (AHF) indoklás nélkül lecserélte az IHF játékvezetőit és a szövetség bíróit küldte a mérkőzésre. Az IHF december elején bekérette a videofelvételeket a mérkőzésekről és most hozta meg határozatát, amely szerint újra kell játszani a selejtezőket.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!