Illegális bevándorlás – Bakondi: nem csökken a migrációs nyomás

Budapest – Egyáltalán nem csökken a migrációs nyomás, idén már majdnem 18 ezren kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar-szerb határt – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György felidézte, hogy néhány órája egy férfi egy embert megölt, kettőt pedig megsebesített a németországi Reutlingenben egy utcai késes támadásban. Rámutatott, hogy bár még keveset lehet tudni az esetről, az már kiderült, hogy egy Németországban tartózkodó szíriai migráns volt az elkövető.

A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: a magyar álláspont továbbra is az, hogy az illegális migrációt nem mérsékelni kell, hanem megállítani. Európa határain kívül szükséges olyan hotspotokat létrehozni, ahonnan a munkaerőhiányukat vagy a demográfiai problémáikat orvosolni akaró országok megfelelő ellenőrzés után fogadhatnak bevándorlókat.

Kiemelte: fontos, hogy ne érkezhessenek ismét a kontinensre milliós nagyságrendben olyan emberek, akikről semmit sem lehet tudni.

A kormány semmilyen követelésnek, zsarolásnak, erőszaknak nem enged az illegális bevándorlással kapcsolatban, célja az, hogy garantálni tudja Magyarország és az Európai Unió biztonságát – nyomatékosította Bakondi György.

– MTI –
hirdetés