Multimédia

2013.02.07. 09:29

Ha nincs net, nincs játék

A Microsoft az új Xbox szériát úgy tervezi, hogy állandó internetkapcsolatra lesz szüksége. Így ki tudják védeni a játékok másolását.

A Microsoft az új Xbox szériát úgy tervezi, hogy állandó internetkapcsolatra lesz szüksége. Így ki tudják védeni a játékok másolását.A másik dolog, amivel felveszik a harcok a kalózok ellen, az az 50 GB-os Blu-ray lemez. Az már korábban is kiszivárgott, hogy a használt játékok értékesítését és csereberéjét is meg fogják szüntetni. Egy játékot csak egy konzolra lehet majd aktiválni, onnantól másikon nem működik.

A kalózkodás elleni lépés még érthető is, de az aktiválós dolog néhány játékosnál biztos kiveri a biztosítékot. És nem mellesleg óriási pazarlás is, hogy a megunt játékok a poncon porosodjanak, mikor valakinek még több órányi örömöt szerezhetne. A konzol bemutatását a jövő évi E3-on várják, talán addig kitalálnak valami okosabbat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!