Illegális bevándorlás – A rendőrség fenntartja a közrendet Debrecenben

Akt.:
Illegális bevándorlás – A rendőrség fenntartja a közrendet Debrecenben
© Fotó: Derencsényi István
Budapest, 2015. június 29., hétfő (MTI) – A rendőrség fenntartja a közrendet, a közbiztonságot Debrecenben – reagált a rendőrség, miután autósokra támadt a debreceni migrációs tábor mintegy száz lakója, botokkal felfegyverkezve hétfő délután a tábor melletti 471-es számú úton.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint nem sokkal délután fél három után két menedékkérő között vallási indíttatású nézeteltérés alakult ki a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadóállomásán. A konfliktus elmérgesedett, abba az állomáson tartózkodó menedékkérelmet benyújtók közül több százan kapcsolódtak be.

Mint írták, “a rendőrség azonnal kiemelten reagált az eseményekre, kordonokat állított fel, a feldühödött tömeg megfékezése érdekében gázcsapásokat alkalmazott”. A konfliktus résztvevőit szétválasztották, egy embert előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A történtek során rendőrség tudomása szerint nem sérült meg senki. Az esetleges további konfliktusok elkerülése érdekében a rendőrség a helyszínen és környékén továbbra is fenntartja a kiemelt rendőri jelenlétet – írták.

Az MTI korábban a környékbeliek elmondása alapján arról számolt be, hogy botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat.

– MTI –


Komoly incidens történt a debreceni menekülttábornál
Debrecen – Nagy erőkkel vonult a rendőrség a debreceni menekülttáborhoz a Sámsoni útra, ugyanis a befogadóállomás területén komoly konfliktus robbant ki – erősítette meg a Hajdú-bihari Napló értesülését a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Dr. Dobó Dénes.

hirdetés