Helyi közélet

2014.12.30. 08:04

Nézőpont: Erdei futóverseny

<em>Két turista az erdőben járva egy éhes medvével találkozik. Az egyikük gyorsan felrántja a futócipőjét, mire a másik azt mondja: Szaladjunk, de ez a vadállat úgyis gyorsabb nálunk! Mire az első: Én nem őt akarom lehagyni, hanem téged!</em> <strong>Szőke Tímea írása</strong>.

Két turista az erdőben járva egy éhes medvével találkozik. Az egyikük gyorsan felrántja a futócipőjét, mire a másik azt mondja: Szaladjunk, de ez a vadállat úgyis gyorsabb nálunk! Mire az első: Én nem őt akarom lehagyni, hanem téged! Szőke Tímea írása.

A történet a DKV osztódásáról jutott szembe: a cégnek semmi esélye az állami akarattal szemben, ha az valamiféle közlekedési KLIK-et akar létrehozni, akkor úgy is lesz; menti hát a menthetőt, előremenekül, viszi a pénztermelő irháját és hátrahagyja martaléknak veszteséges üzemágát.

Nemigen lehet kifogásolni a város vagy a vagyonkezelő vagy a DKV (a fene se tudja, ki dönt) vezetőinek lépését. Egy esetleges központosítás talán beszippantaná a közlekedési vállalat minden tevékenységét, s míg 225 millió forintnyi parkolási nyereség (legalábbis tavaly ennyi volt) az állami büdzsében észrevétlenül szívódna fel, Debrecen költségvetésében sokkal érzékelhetőbb arányban lenne rá szükség.

A közlekedési üzemág államosításával jól is járhat a város, hiszen egy folyton termelődő veszteségtől szabadulhat meg. Amit persze, végül úgyis az adófizetők pénzéből törlesztenek majd. Vagyis, ha úgy tetszik, e tekintetben végül valamennyien a medve vacsorája leszünk.


Debrecen - Decemberben megalakult a DV Parking Kft. és januártól üzemelteti a megyeszékhely felszíni parkolóit és mélygarázsait – jelentette be Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója hétfői sajtótájékoztatóján. A cég a DKV Zrt-ből kiválva, annak jogutódjaként működik; a változás miatt az ügyfeleknek nincs semmi tennivalójuk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában