Ikszelt, de felsőházba jutott a DVSE

Rettentő fontos ütközeten vannak túl
Rettentő fontos ütközeten vannak túl - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Hatalmas menetelés végén a legjobb nyolcban folytathatja a DVSE.

Nagyon fontos összecsapás előtt állt a Debrecen vízilabdacsapata: a szerda esti, Kaposvár elleni ütközete döntött arról, hol is folytathatják Komlósi Péter tanítványai. Bár nyerni nem sikerült, mégis a felsőházba jutott a DVSE, ugyanis a Vasas is kikapott a BVSC otthonában (9-8). És mivel a cívisvárosiak 9–9-es döntetlent játszottak a Kaposvár vendégeként, így 17 ponttal Kállay Márkék jutottak be a felsőházba.

Az első negyed végén a vendégek vezettek 3–2-re, azonban a hazaiak a folytatásban átvették a vezetést, a nagyszünetben 6–5-öt mutatott az eredményjelző.

A korábbi debreceni játékos, Vindisch Ferenc tovább növelte a Kaposvár előnyét, majd Lukas Durik csökkentette a hátrányt, sőt, Stefan Vindovic ki is egyenlített. Az utolsó negyedben előbb Boros Tamás, majd Macsi Patrik is betalált, ezzel már 9–7-re vezettek a hajdú-bihariak. A hajrá azonban a Kaposváré volt, előbb Vindisch majd Lukács is betalált, ezzel kialakítva a 9–9-es végeredményt.

Hiába ment győzni a Debrecen Somogy megyébe, ez nem sikerült, de még a döntetlennel is kiharcolták a legjobb nyolcba kerülést!

HBN


Kaposvári VK-Debreceni VSE 9-9 (2-3, 4-2, 1-2, 2-2)

Kaposvár, vezette: Mucskai P., Homonnai D.

Debrecen: Lévai – Smitula, Kállay 2, Durik 2, Vidovic 3, Fejős, Somlai, Macsi 1, Süveges, Szőke, Obradovic, Boros 1, Fekete és Kaszanyi (kapus).

Kaposvári góldobók: Vindisch 3, Juhász-Szelei 2, Sántavy 2, Lukács és Dobos

Kiállítás cserével: Pataki Gergely, Juhász-Szelei Norbert, illetve Lukas Durik

Kipontozódott: Pataki Gergely, Juhász-Szelei Norbert, Sántavy Máté, illetve Dimitrije Obradovic


Budapest - Utolsóként a Debrecen jutott a férfi vízilabda ob I középszakaszának felsőházába, miután 9-9-es döntetlent játszott a Kaposvár vendégeként, a Vasas pedig egy góllal kikapott a BVSC otthonában. Az alapszakaszt követően a két csoport 1-4. helyezettjei a középszakasz felső-, 5-8. helyezet...