Ikszelt a DEAC a Gödöllő ellen

Ikszelt a DEAC a Gödöllő ellen
© Fotó: DEAC
Debrecen – A férfi futsal NB II felsőházi rájátszását a hatcsapatos csoport éléről kezdő DEAC a tetemes alapszakaszi pontelőnyét elvesztette a szabályrendszer miatt, így csak a hozott 7 ponttal rajtolt a bajnokság második szakaszában – mögötte 5, 4, 3, 2, 1 pontokkal indultak a többiek.

Hétfőn a gödöllőiek jobbik együttese látogatott a DESOK-ba, ahol a meccs elején a kiegyenlítettebb játékot követően a vendégek szereztek vezetést egy megpattanó lövéssel (0-1). A DEAC ettől felpörgött és mezőnyfölényben futsalozott a félidőig. Ennek folyományaként Szentes-Bíró Tamás egalizált (1-1), sőt, további lehetőségei adódtak a hazaiaknak, ám a vendégek kapusa hatalmas formában védett. Amikor meg nem ő, a kapufa hárított – több alkalommal is szétforgácsolták a debreceniek.

A második félidőnek tehát egálból futottak neki a csapatok. A meccs ismét kiegyenlítettebbé vált, és mindkét hálóőr fogott nagyokat. A DEAC pedig ismét megtalálta a kapufát is… Aztán Szentes-Bíró újra gólt rúgott, amivel a Debrecen megfordította a mérkőzést (2-1).

Az utolsó előtti percben a DEAC-fölény ellenére végül betaláltak az egyébként jól cserélgető látogatók, így lett 2-2 az állás. Utána hiába reagált a DEAC, már nem változott az állás.

A következő körben a Kincsemhez látogat a DEAC, március 13-án 19.30-kor kezdődik a derbi a tavalyi bajnok otthonában, Tápiószentmártonban.

– Koppányi Szabolcs –


DEAC – MAG-Log Team Gödöllő 2-2 (1-1)

Férfi futsal NB2, keleti csoport, felsőházi play-off, 1. kör