Ikreket segítettek világra a hajdú-bihari mentők

Akt.:
Ikreket segítettek világra a hajdú-bihari mentők
© Fotó: Facebook / Országos Mentőszolgálat
Hajdú-Bihar – Még a kórházba szállítás előtt megindult a szülés a kismamánál, így nekik kellett gondoskodni arról, hogy minden rendben menjen. Így is lett: az újszülöttek azonnal felsírtak.

Csütörtökön, a délelőtti órákban érkezett bejelentés egy Hajdú-Bihar megyei településről, mely szerint egy terhessége 28. hetében járó kismamának hasi görcsei vannak – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjában. A bejelentésből az is kiderült, hogy a kismama ikreket vár.

A helyszínre azonnal elindították a biharkeresztesi esetkocsit. Eközben újabb hívás érkezett a kismamától: úgy érzi, szülni fog. Ekkor azonnal elindult még a berettyóújfalui esetkocsi, a debreceni gyermekmentő és a koraszülöttmentő is. A bajtársak csapatmunkájának és szakmai felkészültségének köszönhetően a helyszínen világra segítették a két kisbabát. Az újszülöttek azonnal felsírtak, így gyors ellátás után stabil állapotban szállították az újdonsült anyukát és gyermekeit a kórházba.

Forrás: Facebook / Országos Mentőszolgálat


Illusztráció
Hajdú-Bihar - A babát és az anyukát is stabil állapotban vitték kórházba. Péntek este érkezett a bejelentés, mely szerint terhessége utolsó napjaiban járó kismamának egyre sűrűbben jelentkező fájásai vannak - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjában. A helyszínre azonnal riasztott...