IKEA áruház épül Soroksáron

Budapest – Bővíti magyarországi hálózatát a svéd IKEA, a harmadik áruház alapkövét kedden helyezték el Soroksáron – közölte a társaság az MTI-vel.

Az áruház 2017 első felében fog megnyílni, addig mintegy 300 új munkatársat szeretne felvenni az IKEA Magyarország – jelezték.

Az IKEA a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, összesen 328 áruházzal rendelkezik 28 országban, franchise rendszerében pedig több mint 40 áruház üzemel.

A svéd IKEA-csoport korábbi közlése szerint augusztusban lezárt előző üzleti évében árbevétele 5 százalékkal 31,9 milliárd euróra, nettó nyeresége pedig 5,6 százalékkal 3,5 milliárd euróra emelkedett.

A konszern 3,2 milliárd euró értékben hajtott végre beruházásokat az előző évi 2,2 milliárd euróval szemben. Az IKEA arra számít, hogy árbevétele 2020-ig 50 milliárd euróra emelkedik.

Az IKEA Magyarország árbevétele a legutóbbi nyilvános adatok szerint a 2014 augusztus végéig tartó pénzügyi évben több mint 17 százalékkal, 41 milliárd forintra nőtt. A magyarországi áruházak vásárlóinak száma 7 százalékkal emelkedett, a kosárérték pedig vásárlásonként 10 százalékkal.

– MTI –

Címkék: ,hirdetés