Nagyvilág

2008.04.27. 21:20

Mégsem jöttek elő barlangjukból az orosz szektatagok

<p>Oroszország-Nem bújt elő barlangjából annak az orosz szektának a 11 tagja, amely november óta várja a szerintük májusban elérkező világvégét - közölte vasárnap egy helyi tisztségviselő.</p>

A szektatagok korábban azt mondták, hogy húsvétkor előjönnek az állítólag már részben beomlott barlangból.

"Nem kaptunk olyan jeleket a barlangból, hogy elő akarnának onnan jönni." - idézte az Interfax orosz hírügynökség a Moszkvától dél-keletre található Penza tartomány helyettes kormányzóját.

A 35 szektatag novemberben bújt a maguk által vájt barlangba, hogy megmeneküljenek a "világvégétől", amely számításuk szerint idén májusban jön el.
A szektatagok akkor azzal fenyegetőztek, hogy felrobbantják vagy felgyújtják magukat, ha erőszakkal a felszínre kényszerítik őket.

Egy hónapja azonban több részletben összesen 24-en előjöttek a jelentések szerint a hóolvadás miatt veszélyessé vált barlangból.
Egyikük a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozva vasárnap azt mondta: a bent maradt szektatagok valószínűleg egy jelre várnak, ami jöhet "egy beomló fal vagy egy álom képében is".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!