Így verik át idén a turistákat

Akt.:
Így verik át idén a turistákat
Összegyűjtöttünk néhány tipikus módszert, amivel a turistákat fosztják meg értékeiktől. Utazás közben is legyen résen, ne dőljön be semminek!

Barátság-karkötő: valaki odamegy és felajánl egy barátság-karkötőt. Mindegy, hogy mit válaszol, azonnal megpróbálja magához húzni a csuklóját és már köti is. A végén szép árat fizethetünk, de akár elterelés is lehet, amíg az egyik köti, a másik kizsebel minket.Itt fordul elő: Párizs, Róma, Barcelona, Kairó.

Rózsa a barátnőnek: ha valaki a párjával utazik, akkor odamegy hozzá egy férfi és átad a hölgynek egy szál rózsát. Ezt persze szép áron kifizetteti a férfival. Itt fordul elő: Párizs, Róma, Barcelona.

Talált gyűrű: Egy Ön előtt sétáló hölgy váratlanul leejti a gyűrűjét és megkérdezi, hogy az Öné-e. Amikor nemmel válaszol, ő jól megnézi és megpróbálja bebizonyítani, hogy arany (pedig nem az), majd jön az értékesítés. Itt fordul elő: Párizs.

Az eldobott baba: Egy hölgy Ön felé sétál, majd a karjaiba dobja gyermekét (általában egy játékbabát). Amíg ön magához tér a sokkból, egy másik ember szépen kirabolja. Itt fordul elő: Róma.

Utcai játékok: itt a piros, hol a piros. Amíg Ön a játékra figyel, kirabolják. Itt fordul elő: Párizs, London.

Az elejtett pénztárca: Egy üres pénztárcát dobnak a járókelők elé. Amikor valaki arra jár, ösztönösen meg fogja nézni, hogy megvan-e a sajátja (megtapogatja). A zsebtolvaj éberen figyel és már tudja is, hogy melyik zsebbe kell nyúlnia. Itt fordul elő: Róma, Ukrajna.

Folt a kabáton: Valaki véletlenül leönti Önt (általában úgy, hogy kamuból ütközik). Utána udvariasan felajánlja, hogy segít letisztítani a foltot. Amikor átadjuk a kabátot, a zsebek tartalma szépen kiürül. Itt fordul elő: Buenos Aires, Rio De Janeiro.

Cipőtisztítás: Egy férfi leejt Ön elé egy kefét. Amikor felveszi neki, ő udvariasan leülteti, hogy cserébe megtisztítja a cipőjét. Ez persze nem igaz, a végén pénzt kér érte. Itt fordul elő: Isztambul.

A rozmaring-árus: Egy idős nő rozmaringot kínál megvételre. Ha vásárol, akkor megragadja a kezét és elkezd jósolni. A végén pénzt kér a szolgáltatásokért. Ha nem hajlandó fizetni, akkor elkezdi megátkozni a családját. Itt fordul elő: Madrid, Új-Delhi.

A fotós: Amikor egy pár látványosan szenved a fotózással – szelfizni próbál vagy egymást fényképezik -, akkor odalép egy udvarias helyi ember, aki felajánlja, hogy elkészíti a képet. Vagy pénzt kér majd érte vagy elszalad a fényképezővel. Itt fordul elő: Európa.

A zenész: Egy barátságos és nagyon tehetséges zenészre lesz figyelmes, aki úgy tűnik, hogy ingyen átad egy CD-t és megkéri, hogy játssza le otthon a barátainak és ismerőseinek, ezzel sokat segítene neki. A végén persze pénzt követel a CD-ért és ha nem hajlandó erre, akkor jönnek a haverok és meggyőzik. Itt fordul elő: New York.

Drog ajánlat: Taxisofőrök gyakran ajánlanak fel drogot az utasoknak, ha úgy látják, hogy buliba készülnek. Amikor átadja, éppen arra jár majd két kamu rendőr, akik jó nagy helyszíni pénzbírságot fognak kiszabni. Itt fordul elő: Thaiföld.

A drága taxis: Néhány taxis megpróbálja kihasználni, hogy nincs helyismerete és szándékosan hosszabb vagy forgalmasabb útvonalon fogja szállítani. Sokan a taxiórát is megbuherálják, hogy nagyobb legyen a végösszeg. Itt fordul elő: világszerte.

Éjszakai buszjárat: A turistákat azzal csábítják a városok közötti éjszakai járatokra, hogy sokkal olcsóbban utazhatnak. A bőröndöket viszont átkutatják értékes dolgok után, így a végén mégis magasabb lesz a számla. Itt fordul elő: Bangkok.

Ejt és cserél: Taxisofőrök, pincérek, boltosok szokták véletlenül leejtik az aprót vagy a papírpénzt, de amikor felállnak, már egy sokkal kisebb értékű van náluk és azt adják át. Itt fordul elő: Ázsia.

Lapos kerék: A bérelt autók elég feltűnőek a helyieknek is. Éppen ezért szándékosan kilyukasztják a kereket, aztán udvariasan felajánlják a cserét. Viszont amíg gyanútlanul várakozunk, az egyik kirabol minket. Itt fordul elő: San José.

Zsebelés a vonaton: a zsúfolt vonatokon nagyon könnyű zsebelni, ezért a tolvajok is nagyon szeretik ezt a helyszínt. Itt fordul elő: Európa.

A siető taxis: Amikor megérkezik a szállodába, a taxis felajánlja, hogy kipakolja a bőröndjeit. Amikor végzett, akkor hirtelen sietve távozik. Nos, ez azért van, mert az egyik kisebb csomagját szándékosan az autóban felejtette. Itt fordul elő: Las Vegas.

Hamis orvosi papírok: Egy szabadnapos orvos odalép Önhöz és eladásra kínál hamis orvosi papírokat. Azt mondja, hogy ha ezeket otthon elküldi a biztosítónak, akkor fizetni fognak. De nem fog működni, mert a biztosító társaságok már tudnak erről a trükkről, le fogják ellenőrizni a papírokat. Itt fordul elő: Új-Delhi.

A kamu rendőr: Egy hivatalosnak tűnő személy odamegy Önhöz és közli, hogy a területen hamis pénz kering, ezért át kell vizsgálnia a tárcáját. Amikor visszaadják, akkor néhány bankjegy hiányozni fog belőle. Elkérhetik az útlevelet és a vízumot is, majd azt mondják, hogy valami baj van, büntetést kell fizetnünk. Itt fordul elő: Mexikóváros, Bukarest, Bangkok.

A kamu belépőjegy: Amikor egy jegyiroda előtt várakozik, odamegy Önhöz egy személy, aki úgy tűnik, ott dolgozik. Soron kívül kínál jegyeket eladásra, melyek természetesen hamisan és sosem fog bejutni velük. Itt fordul elő: London, Párizs.

Térképárus: Egy ember odamegy Önhöz és megpróbál eladni egy térképet. Jól széthajtja, miközben egy másik ember kizsebeli Önt. Itt fordul elő: Európa.

A flörtölő: Egy csinos hölgy kiszemel magának egy egyedül utazó férfit, aki elcsábít egy bárba, ahol aztán brutális számlát kell fizetnie. Itt fordul elő: Athén.

A törött fényképezőgép: Egy csoport megkéri Önt, hogy készítsen fotót róluk. A gép nem működik és amikor odamegy hozzájuk, szándékosan elejtik. Követelni fogják, hogy térítse meg a kárt. Amíg vitatkozik velük még ki is zsebelik. Itt fordul elő: világszerte.

Ezeken kívül persze még számtalan trükk létezik, nem árt résen lenni!