Így verd át a rendőröket és garantáltan nem kapsz csekket!

Akt.:
Így verd át a rendőröket és garantáltan nem kapsz csekket!
© Illusztráció: Sipeki Péter
A tippet, avagy módszert maga az új-zélandi rendőrség tette közzé korábban, és garantálják, hogy a világ bármely részén megúszhatjuk vele a gyorshajtásért kiszabott büntetéseket.

Íme a csodás módszer:

1. Vezetés közben figyelj nagyon gondosan. Ahogy haladsz, lesz egy tábla az út mellett, rajta egy két- vagy háromjegyű számmal. Ez jelzi a megengedett legnagyobb sebességet. Ezt jegyezd meg, később szükség lesz rá.

2. Próbáld megkeresni az autóban a sebességmérőt. Ez rendszerint a vezetőülés és a kormány által kijelölt egyenes mentén, a kormány mögött található, de esetenként eltérő helyre rakják. Ezen a műszeren digitális kijelzőn jelennek meg számok, vagy egy mozgó mutató jelöli ki egy számskála adott pontját.

3. Most jön az a trükk, amivel átvered a zsarukat: igyekezz úgy haladni, hogy a sebességmérőn jelzett szám ne haladja meg az 1. lépésben a táblán látott számot. Ha sikerül, garantáltan nem tehet semmit a rendőrség, nem lesz gondod a gyorshajtás miatt.

Összességében tehát elmondhatjuk, az új-zélandi rendőrség egy jót trollkodott, de semmi baj nincs azzal, ha az embernek van humora, és persze a módszer tényleg tökéletesen működik.

Forrás: vezess.hu.