Így védhetjük le legféltettebb képeinket

Akt.:
Így védhetjük le legféltettebb képeinket
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A telefonon maradnak a kedvencek, így semmi gond sem lehet, ha valaki megnézi egyéb képeinket.

Ha vannak olyan fényképek a telefonunkon, amelyek valójában nem tartoznak senki másra, ráadásul iPhone-unk van, akkor érdemes letölteni a CM Security nevű, ingyenes appot – írja a hvg.hu.

Kiválasztott fotók

Az alkalmazás telepítése és indítása után ki kell választanunk azokat a fotóinkat, amelyeket „széfbe” tennénk, ekkor kerül elő egyébként az alkalmazás egyik különlegessége, az arcfelismerési funkció. Megtalálja képeink között azokat, amelyeken arcok vannak és felajánlja, hogy ezekből válasszuk ki azokat, amelyeket lekódolnánk.

Persze nem kell bevetnünk ezt a funkciót, tetszés szerinti képeket is kiválaszthatunk. A titkosításhoz meg kell adni egy négy számjegyű kódot, illetve egy biztonsági kérdést, ha mondjuk elfelejtenénk a számokat.

Ha kiválasztottuk a képeket, azt is eldönthetjük, hogy töröljük-e őket fényképeink közül.

A törlés itt nem azt jelenti, hogy felhőbe mennének a képeink, ott maradnak a telefonon, csak épp jól bezárva a CM Security-appba, így semmi gond sem lehet, ha valaki megnézi egyéb képeinket.

ÉKN