Így ünnepli a sportuszoda az úszás napját

Így ünnepli a sportuszoda az úszás napját
© Fotó: Matey István, archív
Debrecen – Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezik a cívisvárosban a Magyar Úszás Napját. Június 18-án a Debreceni Sportuszoda 8.00 órától 14.00 óráig belépőjegy vásárlása nélkül látogatható.

A szervező Debreceni Sportcentrum partnereivel, a Debreceni Vízilabda Klubbal, a Debreceni Búvárklubbal, a Debreceni Aquasporttal és a Debreceni Szenior Úszó Klubbal közösen, színes programokkal várja az érdeklődőket, akik a helyszínen apró ajándékokat vehetnek át.

A „vizes nap” alkalmából a sportági bemutatkozások mellett az érdeklődők kipróbálhatják a vízilabdázást és a búvárkodást, vagy úszhatnak akár csak egy hosszt, sőt a hazánkban rendezendő világbajnokság jegyében a 2017 méteres úszó „teljesítménytávon” is felmérhetik erejüket.

A Magyar Úszás Napja nagyszabású programsorozatát a Magyar Úszó Szövetség 2013-ban indította el. A központi eseményeket, a Nyíltvízi Világkupát és a Nyíltvízi Úszó Országos Bajnokságot Balatonfüreden rendezik, de a június 18-ai események nem csupán a Balaton vizére korlátozódnak, az egész országra kiterjednek.

A Debreceni Búvárklub uszonyosúszó szakosztáyának vezetője, KóKai Dávid elmondta:

,Egyesületünk két kiválóságával, a világ-, és Európa bajnok Senánszky Petrával és Kosina Gergővel is találkozhatnak a Debreceni Sportuszodába szombaton kilátogatók. Az CMAS Uszonyosúszó Felnőtt Világbajnokságra hétfőn utazó klasszisok mellett a kisebbek uszonnyal fogják teljesíteni a 2017 méteres teljesítménytávot, mialatt a klub szakképzett búvárai segítségével bárki kipróbálhatja a készülékes búvárkodást, és az uszonnyal való tempózást is. Mindenkit szeretettel várunk!

A részletes program ide kattintva elérhető.

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –