Így startolt el az idei nyár

Így startolt el az idei nyár
Hajdú-Bihar – Visszatekintő: a forró hónapok nem szűkölködtek programokban, koncertek, szabadtéri mulatságok sorjáztak.

A harmadik negyedév szó szerint „lófuttában” indult: az 52. hortobágyi lovasnap színes programkavalkáddal, tárt karokkal fogadta a pusztára érkezőket. Több mint fél évszázad bizonyítja, hogy a rendezvény komoly értéket képvisel, amit érdemes megőrizni, továbbadni. A sokak által ismert eseménnyel párhuzamosan lehengerlő randevút tartottak Balmazújvároson, ahova több száz kétkerekű érkezett a hagyománynak számító motorosfesztiválra. A kisvárosban a júliusi hónap igazán pörgősnek bizonyult, régmúlt idők harctéri hagyományait keltették életre a II. Bakafesztiválon, ahol az érdeklődőket a veterán harci járművek csábították el.

Kétszázötven program négy nap alatt – ezt nyújtotta számokban a Campus Fesztivál a bulizni vágyóknak. Ennek ellenére, aki ellátogatott Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri rendezvényére, az biztosan nem a számokra emlékszik vissza, hanem Akon és a Scooter őrületes bulijára. A forró júliusi hónap végén a Nagyerdei Kultúrpark állatkerti dolgozói egy új kis életnek örvendezhettek, hiszen pápaszemes pingvin kelt ki; a fiókát Perjámos névre keresztelték.

Nincs lehetetlen küldetés

Időközi polgármester-választást tartottak Balmazújvároson augusztusban; Hegedűs Péter helyi vállalkozó, független jelölt 2053 szavazattal nyert, így a hajdú-bihari település új polgármestere lett. Az idei virágkarnevál színpompás felvonulással és telt házas arénashow-val kápráztatta el a vendégeit. A nagyrendezvényen emellett gasztronómiai újdonsággal is előrukkoltak: a debreceni mézeskalácsosság hagyományát öregbítve született meg Debrecen város tortája. Azoknak sem kellett szomorkodniuk, akik a felvonulások helyett inkább a vadászat világában merültek volna el, hiszen idén is megtartották a XXVI. Hajdú-Bihar Megyei Vadásznapot, amelynek Tiszacsege adott otthont.

Már szeptember elején, csaknem 8500 kilométer megtétele után hazaérkezett a négy debreceni fiatal, akik Trabantjukkal megmutatták, hogy nincs lehetetlen küldetés.

Pörgős és látványos

Augusztus végén immár harmadszor rendezték meg a yoUDay elnevezésű aréna­show-t a Nagyerdei Stadionban. A Debreceni Egyetem pörgős, látványos bulija az egyetemi polgárok közösségét hivatott erősíteni.

Fotók: Derencsényi István, Molnár Péter, Matey István

HBN


Hajdú-Bihar - A tavasszal elérkezett a szabadtéri programok ideje, kulturális rendezvények kezdődtek. Húsvétolással indult a második negyedév, a kereszténység legnagyobb ünnepén locsolkodással ünnepeltek megyeszerte. Az országgyűlési választásokon az egyéni választókerületekben tarolt a Fidesz–KD...

Hajdú-Bihar - Szeszélyes időjárás és kiszámítható társadalmi események: bővelkedett eseményekben 2018 január–márciusa. Nem indult szerencsésen az év ötszáz malacnak; az állatokat szállító kamion árokba borult Püspökladány és Nádudvar között január 3-án, félszáz sertés pusztult el. A hónap közepér...