Új köntösben

2019.05.07. 07:24

„Cívis sárgás” festést kapott a Kodály-zenede

A Csapó és a Vár utca felől még állványok és fólia takarja a Kodály-zeneiskola palotáját, de már így is felfedezhetők változások a felújítandó épületen.

Fotó: Vass Attila

Az régóta látszik, hogy a sarki kis tornyot immár nem patinás anyag borítja, hanem bádogburkolat fedi. Aki pedig bekukucskál a szétlibbenő ponyva mögé, itt-ott a falak leendő színét is megtudhatja.

Az épület új árnyalata leginkább az udvari falakon mutatkozik meg szabadon, és ez a közeli bevásárlóközpont tetőparkolójából tanulmányozható kiválóan. Az ottani részek szinte világítanak, ugyanis élénk sárgára lettek festve. Fölöttük az új tetőzet szürkéllik, azon pedig immár napelemek sorakoznak.

Csökkenhet a rezsi

A palotát az Új Főnix Terv révén renoválják, és a munkák 2018 nyarán kezdődtek. Az akkori sajtótájékoztató szerint az eredeti homlokzati elemeket állítják vissza, és a földszinti ablakokat a padló vonaláig növelik meg.

Fotó: Vass Attila

A homlokzat és a tető rendbetétele mellett kicserélik a nyílászárókat, víz-levegő szivattyús fűtési rendszert és padlófűtést is kialakítanak. A korszerűsítés révén 50–60 százalékkal lehet olcsóbb az intézmény üzemeltetése.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!