Így néz ki a Délibáb klub féléves programja

Így néz ki a Délibáb klub féléves programja
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Debreceni Művelődési Központ tavaly indította útjára a Délibáb Népzenei Együttes idei jubileumához közeledve azt a népzenei-közösségi alkalmat Délibáb klub néven, melyben a népzene, a néptánc és a népművészet szerves egységét igyekeznek bemutatni, ahogyan arról egykor Lükő Gábor írt A magyar lélek formáiban.

Folytatják Délibábos alkalmaikat 2015 második félévében is. Őszi sorozatuk most is különleges csemegéket ígér, meghívott vendégeik személye és a beszélgetések izgalmas témái révén (Fölszállott a páva, 25. Betlehemes Találkozó), de novemberi alkalmuk is megérdemli a figyelmet, mely A magyar nyelv napjához kötődik: Kátai Zoltán énekmondó lesz a vendég, aki a magyar múlt énekes nyelvemlékeiből ad ízelítőt műsorában, majd a koncertet követő beszélgetés keretében is kifejti gondolatait zenei és beszélt anyanyelvünk összefüggéseiről.

Első őszi alkalmukat 2015. október 30-án, pénteken tartják a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában (Kossuth u. 1.) 19 órától, az alábbiak szerint:

A környék élő népzenéje

  • A vendég Németi János, a Hortobágy Örökös Pásztora, balmazújvárosi nótafa – Házigazda: Dr. Joób Árpád

Pávák után, Páva közben. Egy népzenei tehetségkutató verseny tanulságai. Beszélgetés meghívott vendégekkel: Joób Árpád, Bárdosi Ildikó, Juhász Erika, Csontos Anna, Mecsei Gyula, Tóthné Pásztor Ágnes

Népzenei koncert és táncház – az ifjúsági és szenior korosztálynak; szatmári táncok, majd szabad tánc kívánság szerinti táncrendekkel.

  • Tanít: Mecsei Gyula (Forgórózsa)
  • Koncertet ad és a talpalávalót húzza: a Szeredás Együttes

A klub látogatása díjtalan!

– Debreceni Művelődési Központ –

Címkék: ,